SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ZAMANSIZ AÇIKLAMA

ZAMANSIZ AÇIKLAMA

02 Nisan 2018 Pazartesi - 07:54








Trabzonspor’un hedefi beşincilikti. Maçtan önce sosyal medyaya bir bomba düştü. Neydi o? Bunu okuyan hoca ve futbolcuların ne düşündüklerini siz daha iyi anlarsınız. Trabzonspor’un tek başkan adayı Ahmet Ağaoğlu, yapmış olduğu açıklamada, Alman Leipzig takımının hocasını getireceğini, altyapıya önem veren bu hocayla çalışacağını söyledi. Zamansız bir açıklama idi bu. Futbol oynayan oyuncular ve teknik heyet bunu duyunca Trabzonspor’un havası bozuldu. Internet haberi medyada çıktığı için bunu herkes okumuştur. Bunlardan hoca ve oyuncuların etkilenmesi imkansız.

Maça gelince, Galatasaray çok baskılı bir oyun oynadı. Özellikle Feghouli ve Mariano çok etkiliydi. Sol tarafta Nagatomo ve Rogrigues de buna katılınca Trabzonspor’un defansı bu atakları durduramadı. Savunmanın çıkaramadığı topta Mariano'nun nefis asistinde Feghouli 7. dakikada maçı kopardı. Devamında Galatasaray sağlı sollu ataklarla Trabzonspor kalesinde etkisini sürdürdü. Selçuk altı pastan topu dışarı attı. Trabzonspor’un orta sahasında oynayan Kucka ve Sosa ilk yarıda çok etkisizlerdi. Abdülkadir ve Yusuf da buna uyunca Bordo-Mavililer kötü bir ilk yarı geçirdi. 20. dakikada kazanılan fırsatta Türkiye’nin en iyi frikik adamı Sosa varken Burak gol kralı olacak herhâlde ki topun başına geçti. Lakayt bir vuruşla şutu baraja nişanladı. Sağ taraftan yine Burak ile Trabzonspor’un tek şutu geldi. Galatasaray orta sahada Selçuk, Feghouli, Belhanda çok iyi oynarken Donk’un yaptığı faullere de Fırat Aydınus müsaade etti.

Trabzonspor’da milli takımdan gelen Okay’ın biraz sakatlığı vardı ki tam anlamıyla maça kendini veremedi. Yusuf Yazıcı iyi mücadele etti, çok koştu. Ama Galatasaray’ın oyuncuları istekli ve daha iyi oynadığı için ilk yarı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarıya iki takım da hızlı başladı. Sosa’nın harika pasında çok iyi pozisyon alan Yusuf’un şutunu Muslera kurtardı. Daha sonra Galatasaray oyunun hakimiyetini yeniden ele geçirip 2-0 üstünlüğü de sağladı. Rıza hocanın yaptığı değişiklikler hiçbir şey getirmeyince maçın başından sonuna dek etkili ve arzulu oynayan Galatasaray maçı kazanmasını bildi. İkinci yarıda Trabzonspor biraz daha derli toplu göründüyse de pozisyon anlamında etkisiz kaldı. Kucka kendisine yapılan faulde o kızgınlıkla yaptığı vuruş ile bu yılın en iyi golüne imza attı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap