SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Yük ve sorumluluk

Yük ve sorumluluk

06 Aralık 2017 Çarşamba - 07:36








Siyasi yükün getirdiği sorumluluklar kadar Rizeli Cumhurbaşkanının memleketinde il başkanı olmak ayrı bir sorumluluk getirmekte.

Yıllardır siyasetin içinde olan AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, yeniden il başkanlığına seçildi, ekibine baktığımızda birçoğu yeni ve heyecanlı.

Önlerinde uzun ve yorucu yollar var. Bekleyen hizmetler, projeler ve geleceğe yönelik Rize için yapılması gereken hizmetler var. Elbette takipçileri kendileri olacak, bürokratların önünü açacak projelerin takipçisi olacaklar.

İş kolay değil. Yük ağır, sorumluluk çok daha ağır.

Her siyasi dönemde iç çekişme, çekememezlik, karşı atak, hizmetleri engelleme veya ‘sen ben tartışması’ olmuştur. Bu tartışmalardan uzak durarak hizmet odaklı çalışmalara ağırlık vermek gerek.


Sen, ben tartışması yerine BİZ olmalı, amaç hizmet ise araç siyaset olmalı, kim dedi, kime dedi, niçin dedi tartışması yerine son 15 yılda 21 bin göç veren Rize gündem olmalı.

Rahmetli Ekrem Orhon’un bir sözünü söylemeden geçemeyeceğim.

“Bu gün Rize için ne yaptım” veya ne yapabilirim, anlayışı olmalı.

Tarihe imza atacak, tarihe ismini kazıtacak hizmetlere imza atmak gerek.

Gündemde ÇAYKUR işçileri kadro alsın, mantığı yatmakta.


Peki, bu insanlar çay sezonu dışında kurum da ne yapacaklar?

4 ay çalışıp 8 ay yatıp maaş mı alacaklar?

Yaz aylarında zaten İŞ-KUR vasıtası ile yat maaşı olan 2 binin üzerinde insan var, bunların yüzde 80’i yat maaşı almakta, bence istihdama yönelik yeni sanayi tesisleri kurulmalı.

Birçok kişi Rize’de ne kurulabilir? Diye soracak.

Örnek... Yıllardır gündemde olan DİDİ fabrikası, yine orman ürünlerine yönelik mobilya fabrikası, kiviye yönelik meşrubat fabrikası, bunları çoğaltmak çok kolay...


Hemen karşı atak gelebilir, arsa nerede?

Cevabı basit; İkizdere yolu üzerinde, Salarha yolu üzerinde, Çayeli Madenli yolu üzerinde.

Şehrin göbeğinde kimse arsa aramasın. Ayrıca Kalkandere’de kurulan organize sanayi sitesinde işçi bile bulmak oldukça zor.

Siyasetçiler işe göre adam değil, adama göre iş bulma konusunda rekor kırdılar. Artık işe göre adam yetiştirme zamanı geldi ve geçmekte. Boş gezene yevmiye yazmak yerine, boş gezene maaş vermek yerine, ona yapacağımız en iyi iyilik ise adamı işe göre eğitmektir.

Başta dediğim gibi...


AK Parti il başkanlığına seçilen Muhammet Avcı’nın işi kolay değil, çevresinde çok sayıda işe göre adam değil, adama göre iş isteyen çok kişi var...

Çok kişi biliyorum, siyaseten işe yerleştirilen ancak sadece maaş kartı ile maaş gününde maaş almaya gidenler var.

Peki bunun vebalı kimin?

Elbette onu işe yerleştiren kişinin, işe gitmeden maaş alanların vebalı onu işe yerleştirenlerindir. Zor durumdaki insanların vergileri ile maaş alanlar bunun hesabını hastane kapılarında öderler.

Avcı’ya birkaç sözüm var...


Cumhurbaşkanının dediği gibi , Dik dur eğilme, hak ve adaletli davran, sana el uzatana elini uzat, adama göre değil, işe göre adam eğitimine katkı ver. Rize’nin önünü açacak projelere sahip çık ve yıllardır göç veren Rize’nin göç kapısını önlemek için gayretli çalış. Belli çevrelere değil, ufku açık çevrelere de zaman ayır.

 Tabii yine de sen bilirsin. Rize hepimizin, Rize’ye sahip çıkmak hepimizin görevi, o halde birlik zamanı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap