SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Yönetici-vatandaş yan yana

Yönetici-vatandaş yan yana

23 Aralık 2017 Cumartesi - 07:20








Devlet temsilcileri ya da farklı bir söylem ile devlet adamlarının halk ile iç içe olmaları o bölge halkının daha çok devletine sahip çıkması anlamı taşıyor.

Bunu daha önce defalarca Türk bürokrasisinde görmüştük.

Örnek verecek olursak...

Sürmeneli merhum valilerimizden Recep Yazıcıoğlu’nu efsane yapan da buydu. Tokat’a başlayan ve Denizli’ye kadar uzanan valilik şöhretinin ve günümüzde dahi hala anılmasının tek sebebi halk ile bir arada durması ve onların dertlerine çözüm aramak için vermiş olduğu mücadele idi.

Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli valiliği yaptığı dönemlerde vatandaşlar ile diyalogları dilden dille gelmiş ve sonunda kitaplara, filmlere konu olmuştu.


Yazıcıoğlu’ndan sonra Türkiye’de bu denli anılan ikinci bir isim Gaffar Okkan oldu. Okkan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü sırasında halkın huzur ve güvenliğini sağlayabilmek için birçok uygulama gerçekleştirdi. Bu uygulamaların başını çeken ise; sıfır terör söylemi ile halkın örgütlerden uzaklaşmasını sağlamak oldu.

Onun şehit edilmesinin hemen ardından bir daha Diyarbakır’a o denli bir emniyet müdürü ya da vali atanmadı... Süreç ise, geçtiğimiz dönemde hendek savaşına kadar geldi. Güçlü devletimiz bu eylemleri gösterenleri en ağır şekilde cezalandırdı.

Devlet eğer bu denli kaymakam, vali ve emniyet müdürleri, bölge müdürleri, devlet kurumlarının başına koyacak isimler bulamazsa, halk devlete olan saygınlığını kaybeder. Vali de olsa kaymakam da olsa hiçbiri kendisini halktan uzak tutamaz, araya mesafe koyamaz.

Koyarsa, halkın devlete olan güven ve teslimiyetinde sorun yaşanır.

Geçtiğimiz günlerde Nevşehir iline bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla gittim... Oranın bir valisi var ki halk ile yan yana durduğunu fark ettim... Sevilen bir isim olduğunu gördüm... Vali İlhami Aktaş’ın Ortahisar beldesinde yapılan programa katılırken halkın yanına gelmesi ve kendisiyle konuşması dikkat çekiciydi...


Lakin gelin görün ki; Türkiye’nin birtakım illerinin valileri vatandaşlar ile bırakın konuşmayı yanlarına bile yaklaştırmıyor...

Halk valisine ulaşamaz ise, o şehirde huzur olmaz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap