SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > YIRTILAN DÜNYA

YIRTILAN DÜNYA

04 Nisan 2018 Çarşamba - 07:00








Dünyada savaştan para kazanan tek ülke ABD’dir. Her beş yılda bir silah fabrikatörleri depolardaki eski silahların yenileriyle değiştirilmesini içeren raporlarını kongreye verirler. Kongre bu rapora göre çıkardığı yasa ile istihbarat örgütü CIA dünya boyutunda savaş alanları hazırlar. Eski silahlar savaşan taraflara satılır ve kendileri de uyduruk demokrasi sloganıyla bu savaşta taraf olurlar. Asker zayiatı vermeden uzun menzilli silahları tüketirler. Savaşın bedelini de müttefiklerine ve savaşan taraflara ödetirler. Ortadoğu ve Arap yarımadasının krallıkla ve diktatörlükle yönetilen petrol zengini ülkelerinin bu planın uygulanması için biçilmiş kaftan olduğunu bilirler.

Arap Baharı adlı uyduruk eylem planı bu amaçla yapılmıştır. Kimi devletler ABD’nin uyguladığı bu eylemin arka planını görme yetenekleri olmadığından, kimileri de ABD ile ters düşme korkusundan Araplara demokrasi getirme yalanına alet oldular.

Oysa Arap dünyasının örfleri, adetleri, töreleri, inançları, hak-hukuk ve insan haklarını tanımayan yaşam düzenlerine demokrasi gelmeyeceğini ilkokul donanımı olan insanlar dahi bilirken, kimi devlet yöneticileri ABD’nin bu kuyruklu yalanına inanırlar ve onun tarafında yer alırlar.

Arap dünyasındaki savaşlar bu amaca göre planlanmıştır. Arapları ancak krallıkla ya da diktatörlükle yönetmek mümkündür. İnsan haklarının bulunmadığı, egemenliğin halkta olmadığı, kara torbalara sokulan kadınların, kurala uygun olarak erkeklerin tarlası gibi ekilip biçildiği, doğuştan gelen haklarının bir zerresini kullanmaya kalkan kadınların recm edildiği (mollaların taşlanarak öldürüldüğü) ülkeye demokrasi getirmek mümkün değildir. Bu bilindiği halde, ABD’nin Ortadoğu planındaki amaç demokrasi değil, savaştan para kazanmaktır. Bu plan beklenenden çok daha verimli oluyor. Bu zamana kadar diktatörlerin bir arada tuttuğu cahil halk, Arap Baharı sloganıyla terörist gruplara ayrılarak ve ABD silahlarını kullanarak birbirlerini katletmeye devam ediyor. Bu katliamın hiç bitmeyecek şekilde devam etmesi için ABD gereken her türlü tedbiri almaktadır. Yırtılan Dünya adlı kitabımdan alıntı iki dize ile yazıyı noktalıyorum.

Savaşı yapan eller barışta acemidir / Barış güvercinleri kartalların yemidir. Ortadoğu’daki savaşlara bu açıdan bakılmalıdır.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap