SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Yetersiz futbolcular

Yetersiz futbolcular

23 Eylül 2018 Pazar - 09:22








Trabzonspor’un kadrosu bu lig için yetersiz. Bu ekip ne kadar başarılı olur? Göreceğiz. Oynanan oyuna bakarsak performans düşüklüğü görünüyor. Bu liglerde takımların kalitesiz oluşu sonuçları da belirler. Trabzonspor teknik heyetine sormak lazım. Sistemin ne? Oyun şeklin ne? Takım disiplini nerede? Futbolcular kendi bildikleri gibi bir oyun sergiliyorlar. Hücuma çıkmakta zorlanan bir Göztepe bize iki gol atıyorsa düşünün Trabzonspor’un halini.

Benim bildiğim futbolda baskı vardır. Rakibi oynatmazsan, kazandığın toplarla pozisyon üretirsin. Penaltıda olduğu gibi. 45 dakika bir defa baskı uyguladığı bir pozisyonda bir penaltı kazandın. Yeni transferler bir var bir yok. Oynadıkları oyun yetersiz ve kalitesiz. Önce bunları görmek lazım. Sonra kendi futbolcularımızı eleştirmemiz lazım. Kenar oyuncuları görevlerini yapıyor mu? Gördüğüm kadarıyla iki kenar oyuncusu da bir tane orta yapmadı. Trabzonspor’un ilk yarı pozisyonu yok gibi. Kaleye bir şut bile atılmadı. Bunu düşünmek gerekir. Bu Trabzonspor nasıl galip gelecek, merak etmiyor değilim. Sosa’nın oyununu bir türlü anlayamadım. Bu kendi dünyasıyla yoksa hocaların verdiği talimatlarla mı oynuyor çözemedim. Benim bildiğim hocaların verdiği talimatlar uygulanır. Sosa’nın ne yaptığını anlamadım ben. Onur’un yediği golü eleştirmek biraz haksızlık olur. Bunlar futbolda var. Fazla takılmamak lazım.

İkinci yarı rakip Göztepe sahaya öyle bir çıktı ki Allah inandırsın yürüyecek güçleri pas yapacak kuvvetleri yoktu. Şimdi birileri çıkıp Trabzonspor iyi oynadı diyebilir. Ama bu bizi aldatır. Bu kadar kötü takıma karşı ikinci yarıda üstelik sistemi de değiştirdiğimiz halde pozisyon üretmekte zorlandık. Öyle ki zaman zaman Trabzonspor’da boşluklar oluşsa da rakip bir türlü hücuma çıkamadı. Sanki geride çakılı kalmış, gol yememek için mücadele ettiler. Böyle kötü bir takımı da Trabzonspor herhalde yakalayamaz bir daha. Bu takımı yenemiyorsak teknik heyet çok düşünmeli. Bu elimizdeki kadroyla bu işleri halledemeyeceğiz. Transfer yapıp para harcatmak Trabzonspor’u daha maliyetini yükseltir. Bu 1461 Trabzon ve altyapı, Trabzonspor’un amaçlarının dışında mıdır, içinde midir anlamış değilim. Kim organize ediyor bunları? Transfer yapmaktansa buralara daha fazla önem verilse, bu ekonomik şartlarda oradan oyuncu kazansak daha iyi olmaz mı? Ama gelin görün ki altyapı da 1461 de bitmiş. Bunun sorumlusu da yönetim ve teknik heyetlerdir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap