SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > YEREL YÖNETİM SINIFTA KALDI

YEREL YÖNETİM SINIFTA KALDI

29 Nisan 2018 Pazar - 04:05








Bu hafta Artvin için çok önemliydi. Artvin Hopaspor kaderinin maçını oynamak için Malatya’ya gitti. Bu kader sınavında ne yazık ki Artvin yerel yönetimi sınıfta kaldı. 

Rakip takımın taraftarı ile beraber Malatya’ya 8 bine yakın taraftar akın etti. Bu taraftarlar bu kentte 2 milyon lira para bırakarak oradan ayrıldılar. Bu bir kentin bir takıma ev sahipliği yapmasının maliyetidir. Peki, Artvin ne yapıyor, dünyanın en popüler sporu olan futbola ne kadar önem veriyoruz? İşte bu sorunun cevabını ben Malatya’da aldı. Artvin Hopaspor sanki sadece Hopa ve Kemalpaşalıların takımı olmuş gibi Artvin'in diğer ilçelerinden ve il merkezinden hiçbir destek gelmemişti. Kimse onlardan ekonomik destek beklemiyor, zaten bugüne kadar ciddi bir ekonomik destek gelmedi lakin bu kader maçında otobüsler tutularak taraftar gönderebilirlerdi. Eğer taraftarları yoksa bu yerel yönetimler en azından otobüs tutup Hopa’da kalan taraftarların Malatya’ya ulaşımları  için yardım edebilirlerdi. Peki bunu biliyor musunuz sevgili yerel yöneticiler? 20'ye yakın Hopaspor taraftarı otobüsün bagajında Malatya’ya maç izleme gidip geldiler. Bu insanlık dışı davranıştan utandınız mı, yoksa gurur mu duydunuz? Bunu vicdanlarınıza bırakıyorum. Salon sporlarına vermiş olduğunuz önem kadar futbola destek olsaydınız bu kentin belki de Süper Lig'de takımı olurdu. Hala kavrayamadık futbolun bir kenti ne kadar tanıttığını. Her platformda ağzımızdan düşürmediğimiz 'turizm kenti olacağız' sözü nereden geçiyor acaba? Bir kenti tanıtmak için ne gerekli? Hopaspor son günlerde yaygın medyanın dilinden düşmüyor. Avrupa'da haberlere konu oluyor. Siz bu reklamı trilyonlar harcasanız yapamazdınız. Fatsa Belediyesi maçında Fatsa protokolünde bürokrasi adına herkes oradaydı, Ordu'nun tüm ilçeleri kenetlenmişti. Bu bize ders olsun. Arkadaşlar, bu takım sadece Hopa’nın değil tüm Artvin'in takımı. Şavşat, Yusufeli ve Ardanuç’tan final maçlarında futbolsever seyirci katılımı gerçekleşti. Lakin bu taraftarlar play off maçına da gelmek isterler, yerel yöneticiler bu imkanı bunlara veremeyince gelemediler.

Diğer taraftar ilimizde bulunan diğer spor kulüplerinin taraftarları mevcuttur: Arhavispor, Artvin Çoruh, Artvinspor ve Borçkaspor. Bizlerin bunlara ihtiyacı var. Bu insanları bu güzel duygudan mahrum bırakmayalım. Bu işi vali ve sadece milletvekillerin başına yıkmayalım. Onlar zaten gerekeni yapıyorlar. Herkes elini taşın altına koysun.

BU İŞ BİTMEDİ
Peki bu iş bitti mi? Hayır, bitmedi. Önümüzdeki pazar günü son dönemeçte olacağız; ya var olacağız ya da yok olacağız. Eğer yok olursak belki de bir 10 yıl daha bu atmosferi yakalayamayacağız. Birlik olalım, takımlarımıza destek olalım, tüm ilçeler otobüs kaldırsın, burada Artvin’in ne kadar içeride kenetlendiğini gösterelim. Bu bizim birlik ve beraberlik sınavımızdır. Geçmişe bakmayıp gerekeni yapalım, yoksa biz bu sınavda sınıfta kalacağız. Bu arada Malatyaspor taraftarları Hopaspor’u destekledi, Artvinlinin yapmadığını Malatyalılar yaptı. Buradan tüm Malatya halkına ve taraftarlarına teşekkür ederim, öyle güzel bir misafirperverlik sergilediler ki belki de biz Hopa'da onlara o kadar misafirperverlik sergileyemezdik. Önümüzdeki hafta oynanacak olan maça bile geleceklerini söylediler. Bu maçta biz burada Malatya insanının gönlünü fethederken onlar da Artvin ve Hopa insanının güzelliklerini gördüler. Şimdi sorumluluk üstünde kalmasını istemeyen yerel yöneticiler ağız ile söyledikleri başarılar cümlesine katkıda bulunsunlar, benden demesi, gerisini siz bilirsiniz. Saygılarımla.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap