SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Yerel hizmet

Yerel hizmet

11 Kasım 2017 Cumartesi - 07:53








Belediyelerin hizmet kapısı olduğunu hepimiz duyarız, böyle de bilinir. Bugün Rize’deki belediyelere yönelik bir öz eleştiri yapalım dedik. Tabii önce Rize Belediyesi'nden başlamak gerek, ne de olsa merkez. Halil Bakırcı dönemine baktığımızda, tecrübesi ile başladığı hizmet ataklarında bugün bilinen Rus pazarının kaldırılması ve Deniz Caddesi'nin trafiğinin boşaltılması. Bugüne baktığımızda akademisyen olan Prof. Dr. Reşat Kasap ilgi alanı olmayan bir koltukta kendini buldu ve 3 yılına girdiği hizmet kapısında neler yaptı?

Bir yılını alıştırma dönemi olarak geçiren Kasap, Rize’yi çözmeye başladı ve hiç de gözükmeyen hizmet alanlarına girmeye başladı. Yer altı borularının değişimi, kanalizasyon tesisatı, park ve bahçeler, cadde ve sokakların bakımı... Kolay değil, Rize gibi yerde trafik sorununu çözmek ve şehri rahatlatmak. Kasap imkanlar ölçüsünde gayret içinde. Yardımcılığına aldığı Saffet Kopuz ise tam sağ kolu olarak gece gündüz yanında ve hizmet için zaman mefhumu tanımıyor.

Derepazarı ilçesine baktığımızda geçmişin hantallığını silmek istiyor. Bu yıl ilk kez Pide Festivali ile ismini duyurdu ve sahilde pideciler için özel binalar yapmakta. İyidere ilçesi, oteli ile ismini duyurmak istiyor. Gelişime kapalı olan İyidere merkez, bu kez Hazar Mahallesi ile büyüme yolunda. Kalkandere muhalif tek parti, basından ve merkezden oldukça uzak durmakta. Hizmet alanında basın olarak hiç tanışmadığımız kişi.

İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu ise yılların yorgunluğunu üzerinden atamayan, ilçesinde yardımlara koşan, hizmet anlamında ilçeye fazla katkı sağlamayan eski bir dost. Çayeli? Neden soru işareti? Çok nedenleri var aslında. Hizmet anlamında dr olan belediye başkanının 3 yıldır ilçeye kattığı bir şey yok. Ne hikmetse sadece koltukta oturan, hizmet için koltuğun hakkını veremeyenlerden bir kişi. Pazar ilçesi yine aynı... Yine doktor ve yine hizmet anlamında ilçe taş üstüne taş koymayan ilçelerden biri. Bu da demek oluyor ki herkes kendi mesleğini yapmalı. Pazar ve Çayeli ilçeleri hizmet anlamında son 3 yılda çok şey kaybetti. Hemşin kendini son yıllarda tanıtmaya başladı bile.

Yapılan organik göl, ilçenin yeniden yapılandırılması projesinin hayata geçmesi ile ilçede belediye başkanı her ne kadar reklamı sevmese de sesini duyuramasa da son yıllarda yatırımlardan payını almış Rize’nin en küçük ilçesi. Çamlıhemşin turizme ilk imza atan belediye başkanı gayretli, çalışkan ve tuttuğunu koparan biri. Eli açık, sesini duyurmak için zaman zaman yüksek sesle konuşabilen, hizmet alabilmek için gereğini yapan ilk dönemi olmasına rağmen ilçeye çok şey katan Osman Haşimoğlu, ilçenin adeta rengini değiştirdi.


Ardeşen ilçesi Hakan Gültekin ile adeta çağ atlamaya başladı. Çalıkuşu gibi her dala konan ve her daldan nasiplenmek isteyen Atmaca gibi. İlçenin tanıtımı, sosyal tesisleri ve yaptığı organizasyonlar ile Ardeşen ilçesi son zamanlarda büyümeyle kalmayıp gelişmeye başladı. Fındıklı??? Niye 3 soru işareti? Hak ettiği için desem... Sahil yolu üzerinde ve Artvin il sınırındaki ilçede maalesef taş üstüne taş konmadı. Uzun yıllardır ilçede belediye başkanı olan Balaban maalesef ilçenin kalkınması yönünde hiçbir adım atmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilinde hizmet almamak en zor iş olsa gerek.

İlçe hizmet alamadığı gibi, seçimlerde de Cumhurbaşkanından yana destek vermemekte. Belediye başkanlarına yönelik başlayan değişime aslında hizmet etmeyenler değiştirilmeli ve bir yıllık icraatları karne şeklinde dönüştürülmeli. Bu anlamda Fındıklı, Çayeli, Pazar maalesef sınıfta kalırlar. Seçmek kolay. Hizmet zor. 2019 seçimleri yaklaşırken bunların yeniden aday olup olmayacaklarını veya aday edilip edilmeyeceklerini çok merak ediyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap