SON DAKİKA



YALAN

10 Aralık 2017 Pazar - 09:03








Yalan söylemek hangi sebeple olursa olsun çok kötü bir davranıştır. Yalancı olarak bilinen kişiler toplumda çok hoş karşılanmazlar ve herkes bu tarz insanlardan uzaklaştığı için bu kişiler her zaman yalnız kalmaya mahkumdur.

Sebebi ne olursa olsun zor durumda kalındığında yalana başvurmak gereksiz bir davranıştır.Çünkü bu yalanlar çoğu zaman inandırıcı olmaz, inandırıcı olsa bile bir an gelip bu sözün yalan olduğu ortaya çıkabilir. Söylediklerinin yalan olduğu anlaşılan insanlar başkaları karşısında oldukça küçük ve zor bir duruma düşer. (günümüzde pek utanan yok gerçi) Kendilerine olan güven azalır. Böylelikle dostlarını ve yakınlarını kaybeder.

Başka insanların bize güvenmesini istiyorsak her zaman dürüst olarak yalan söyleme alışkanlığından uzak durmamız gerekmektedir.

Unutmamak gerekir ki yalancının mumu yatsıya kadar yanar ve söylenen yalanlar elbette bir gün açığa çıkacaktır. İnsanlar neden yalan konuşur acaba?

Baskı yalanı arttırır. Bir yere kadar doğru. Ama kendi çıkarlarını ön planda tutan, başkalarını önemsemeyen, fırsatçı insanlar daha sık yalan söylerler. Dışa dönük ve girişken insanların yalan söylemesinin daha kolay olduğu da gerçeklerden biridir. Yalanı saptamak o kadar kolay değil. Bakış, beden dili yeterli gelmiyor bazen gerçeği bulmaya. Ve böylece devam ediyor... Yüz yüze olmadan yalan söylemek, başarı kazandığı ikinci kez tekrarlamak, günlük yalanlardan insanların rahatsız olmasına karşın alışılmış olmaya başladı. Kendimize yalan söyleyip, sonra ona inanmak belki de en kötüsü gelebilir. Pembe yalanlar da var. Arkadaşımız yemek yapmıştır aslında pek beğenmemişizdir ama onu kırmamak adına harika olmuş diyebiliriz. Ki bunu hepimiz yaparız. Bunun kimseye zararı yoktur. Maalesef yalan gittikçe artıyor ve bizler yalansız bir dünya istiyoruz. Yine de dürüst olmakta yarar var diye düşünüyorum. En azından dürüst bir hayat yaşarsak hayatımız yolunda gider.


Yalanlar üzerine kurulan hayat ne kadar sürer herkesin yorumuna bırakıyorum.

MUTLU HAFTA SONLARI.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap