SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Valilerimizin Karnesi

Valilerimizin Karnesi

03 Mart 2019 Pazar - 09:20








Trabzon’dan son 50 yılda bu şehirde görev yapan valilerimizin bazıları terfi ederken, bazıları da merkez emrine alınmışlardır.

Bunlardan Vefa Poyraz İstanbul Valiliği’ne, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na, Münir Raif Güney Eskişehir Valiliği’ne, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na, Enver Hızlan Sakarya Valiliği’ne, Yılmaz Ergun Edirne ve Elazığ Valiliği’ne ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, Alaattin Yüksel Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, Nuri Okutan Şanlıurfa Valiliği’ne, geri kalan tüm valilerimiz ise merkez emrine atanmıştır.

İçlerinden bazıları asla unutulmazlar. Vali Vefa Poyraz’ın KTÜ’nün bugünkü kampüsünün yapılmasında ve Maşatlık’tan bugünkü yerine taşınmasında çok büyük emeği vardır. Bu şehirde genelevi kapatan validir.

Vali İsmet Gürbüz Civelek ilk Hıdırnebi Yayla Kent’i yaparken, Adil Yazar Kayabaşı ve Düzköy yayla kenti yapan bugünkü Novotel, Cevahir AVM, Armada Otel’in bulunduğu araziyi Trabzon il Özel İdaresi’ne kazandıran ve 3-5 kişilik dolmuş taksileri minibüse çeviren vali olarak tarihe geçmiştir.

Nuri Okutan İl Özel İdaresi’nin sırtında kambur gibi duran tüm valilerin maaşına haciz  koydurtan Kastaş’tan Trabzon’u kurtardığı gibi, yine İl Özel İdaresi’ne ait onlarca lojmanı da satıp kamunun sırtından bir büyük yükü atmıştır.


Diğer valilerimiz standart devlet memurluğu dışına çıkamadıkları için kendileri tez unutmuşlardır.

Unutmayın insan ölür kalır eseri, eşek ölür kalır semeri!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap