SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Vali Ustaoğlu

Vali Ustaoğlu

08 Aralık 2018 Cumartesi - 09:22








Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu göreve başlayalı bir ay oldu. Kentin sorunlarını kısa sürede tespit ettiğini düşündüğüm Ustaoğlu, halkla buluşmanın yanı sıra kentin sorunlarının kalıcı çözümlerle sonuçlandıracağına inanıyorum.

Ordu’dan Düzce’ye göç eden ailenin bir ferdi olarak bölgemize yabancı olmayan Ustaoğlu’nun Trabzon adına üstlendiği görevi başarıyla yürütmesinde herkesin desteği şart. Geçmişte İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı görevinde de bulunan Vali Ustaoğlu bölgemize yabancı bir isim değil. Vali Ustaoğlu’nun Rize Hemşin’de kaymakamlık, Bayburt ve Bitlis valiliklerinin ardından atandığı Trabzon’da turizm ve sanayi alanındaki adımlara önem vereceğini, istihdam adına OSB’lerin de daha verimli hale gelmesine katkı koyacağını söylemesi kent adına sevindirici.

Trabzonlu öğretmenlerin, yetişmesinde önemli katkı sundukları Ustaoğlu’nun izleyeceği yol haritasında ortak akıl, hafıza ve vatandaş odaklı hizmet var. Bu yolda kentin dinamiklerinin kendisine destek vereceğini söylerim ama atılacak adımlarda hükümetten istenilen ölçüde destek göreceğinden endişeliyim.

Trabzon’un kurtuluşunun sadece turizm ve sanayide olmadığını da söylemek isterim. Arap turizmi ile canlanan şehir ekonomisinin istenilen seviyelere ulaşılması için çok çaba gösterilmesi gerekir. OSB’lerin canlandırılması, işlevlerinin daha verimli olması adına verilecek destek elbette kazanım sağlayacaktır.

Bu kent aynı zamanda eğitim kentidir. Sahip olduğu üniversiteleri ile de farklı bir kenttir. Yeni kurulan Trabzon Üniversitesi yolunda emin adımlarla yürüyor. Yeniden var olma adına Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ile sağlıklı ve onlu yıllar sonra eksiklik yaşanmaması için sağlam adımlar atılmasına destek verilmesi şart.


Avrasya Üniversitesi, özel bir eğitim kurumu olarak Trabzon’da önemli bir yer tutmaktadır. Bu üniversitemizin de daha büyüyüp, gelişmesine katkı sunmak, destek olmak gerektiğini hatırlatmak isterim. Elbette bölgenin abisi konumunda olan KTÜ ile yapılacak işbirliği Trabzon’un gelecek adına atacağı adımlarda temel teşkil edecektir.

Trabzon aynı zamanda bir kültür ve spor kentidir. Sosyal alanların artması, kent insanına yakışır alanların oluşması ve huzurlu bir ortamda hizmet almasını sağlamak gerek. Sayın vali turizm ve sanayinin yanına kültür, sanat ve sporu da koymalı.

Sonuç olarak Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu dinlerken, Trabzon için yeniden umutlandım diyebilirim. Laf yerine hizmet üretmek, ardından kentin elde edeceği kazanımların geleceğe ışık tutmasını sağlamak adına Ustaoğlu’nun yapacağı liderlikte umarım gölge eden çıkmaz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap