SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > VAKİT BEKLENTİLERİN KARŞILIK BULMA VAKTİDİR

VAKİT BEKLENTİLERİN KARŞILIK BULMA VAKTİDİR

13 Temmuz 2018 Cuma - 09:00








Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Bakanlar Kurulu’nda Trabzonlu 4, Ordulu 1 bakan yer aldı. Trabzon’un eniştesi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile birlikte sayı beşi buldu. Kabine’nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rizeli olduğunu da hatırlarsak yeni sistemde bölgemizin güçlü olarak temsil edildiğini söyleyebiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülke sevdasının yanında bölgemize karşı ayrı bir ilgisi olduğunu biliyoruz. 2004’te 372 oyla kaybedilen Trabzon seçimini 2009’da 9 bin oy farkla kazanan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun o tarihte,  “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2004 yılında rahmetli annesinin, “Trabzon ne oldu evladım” sözlerine, “Maalesef anneciğim Trabzon’u kaybettik” cevabını verdi” şeklindeki anlatımını herkes hatırlıyordur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu üzüntüsü Gümrükçüoğlu ile 2009’da sevince dönüştü. Bu nedenle rahmetli annesinin önemsediği Trabzon’un Erdoğan’da ayrı bir yeri olduğunu bilmeyen yoktur. Bu vesile ile Merhum Tenzile Erdoğan’a Allah’tan rahmet diliyoruz.

Rizeli cumhurbaşkanı, Trabzon 4 milletvekili, 4 Trabzonlu bakanı, CHP’li Ahmet Kaya ve İYİ Partili Hüseyin Örs ile bundan sonraki süreçte beklentilerine en üst düzeyde karşılık bulacağı inancı herkeste hakim. Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta yıllardır değişmeyen duruşu, Adnan Günnar reklam yapma yerine icraat yapma uğraşısı, çiçeği burnunda milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun aldığı sorumluluğu yerine getirme adına çok koşturacağı ve Trabzon için şans olan Salih Cora’nın yeni kabine ile birlikte kentin beklentilerinin gerçekleşmesine önemli katkılar koyacaktır.

Güney Çevre Yolu’ndan başlayarak, Arsin Yatırım Adası’na kadar çok sayıda yatırım bitirilmeyi bekliyor. Trabzon’un memur, emekli kenti olmaktan kurtulması adına istihdam alanlarının artması için tüten bacalara ihtiyacı var.


Vakit bölge insanı bundan sonraki süreçte sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda adımların atılıp atılmadığı takip etme, yeni sistem içerisinde bu kadar güçlü isimlere sahip olan bölgenin beklentilerinin karşılık bulma vaktidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap