SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Üzülsek mi, üzülmesek mi?

Üzülsek mi, üzülmesek mi?

22 Ekim 2017 Pazar - 08:46








9’uncu hafta karşılaşmasına çıktık. Geriye dönüp baktığımızda Süper Lig kadrosunu bozmayan, yönetimi ve teknik heyeti bozan Çaykur Rizespor lige iyi başladığı 1. Lig’de 4 haftalık serinin ardından aldığı sonuçlar ile taraftarlarını üzmeye başlamıştı. 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 5. sırada yer alan Rizespor teknik heyet değişikliğinin ardından ikinci maçına Antep karşısına çıktı.

Kadro arayışı içinde olan İbrahim Üzülmez’in büyük umutlarla ve taraftarların gelişi ile büyük ilgi gösterdiği 19 yaşındaki Lincoln ilk kez Antep karşısında 11’de sahaya çıktı. Karaman döneminde şans bulamayan Edomwonyi ise Üzülmez ile birlikte şans bulmaya devam ediyor. Recep Niyaz’ın yedek kulübesinde bekletildiği karşılaşmada kadroya baktığımızda Rizespor gol ayakları güçlü bir oyuncu profili ile sahaya çıktı.

Genç ve sorunları yumak olan Antep karşısında farklı bir galibiyet alması beklenen Rizespor ilk dakikadan itibaren topa sahip olan ekipti. İlk yarıda net olmayan iki pozisyon bulan Rizespor karşısında ev sahibi ekip ise tek pozisyon üretti. Rizespor kadrosuna baktığımızda Edomwonyi, Samudio, Lincoln, Oğulcan gibi gol ayakları ile rakip alanda organize olamayan Rizespor genç takım karşısında ilk yarıda istediğini alamadı. Topu kendi alanından çıkartıp yeniden Rizespor’a veren ev sahibi ekip oyun bozan bir formülle ilk yarıda istediğini aldı.

İkinci yarıya iki değişiklikle başlayan Rizespor tüm hatları ile rakip alana yerleşti, ev sahibi ekip ise iyi savunma yaparak Rizespor’u kendi sahasına sokmamaya kararlıydı. Karşılaşmada net pozisyon diyeceğimiz Edomwonyi ve Samudio’nun pozisyonları dışında pozisyon üretemeyen ve tek kale adeta oynayan Rizespor son pasları bir türlü yapamadı. Teknik Direktör Üzülmez ile adeta futbol oynamayı, pas yapmayı unutan bir takım görüntüsü vardı. 4 haftadır kazanamayan ve “yenmeyeni döverler” ilkesi adeta sahne almıştı.

Bir taraftan ekonomik ve moral olarak çöken bir takım, diğer tarafta ise alacaklarını tıkır tıkır alan bir takım. Tabii takım demek doğru ise... Buna takım demek de doğru değil; ne kanat var, ne kafa, kanatsız kuşların uçamadığı gibi, Rizespor bu maçta değil uçmak adeta gol yollarında yerlere süründü. Üzülsek mi, Üzülmesek mi? Takımın derhal ilk 4 haftadaki kadroya dönmesi gerek. Yandan yamalama ile bu işler yürümez, öncelikle takım pas yapmasını bilmeli.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap