SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Uyuyan bir ilçe

Uyuyan bir ilçe

23 Ağustos 2018 Perşembe - 09:07








Trabzon’un belki de Karadeniz’in turizm merkezi olabilecek potansiyele sahip bir ilçe! Geçmişte kültürüne öncülük yapan bir ilçe, Geleceğe karamsar bakan insanlarıyla baş başa bırakılan bir ilçe, Siyasette uyuyan veya unutulan bir ilçe... Evet Beşikdüzü’nden söz ediyorum. Bu ilçede siyaset ve adalet sustu. Sustu mu susturuldu mu bilemiyoruz. Ama bildiğim bir gerçek var bu ilçenin sahibi yok. Yörede neler dönüyor haberimiz yok. Belediye hizmetlerini halk için değil kişiler için yapıyor. Araştıran da yok soran da yok. Belediye Başkanı bağımsız yerel yönetim anlayışı ile hak hukuk adalet demeden ilçeyi yönetiyor. Elbette belediyenin çalışmalarını herkesin bakışına göre değerlendirmek sanırım haksızlık olur.

Ancak yapılan çalışmalar halkın yararına mı yoksa kişilerin çıkarlarına olup olmaması çok önemli. Belediyenin bazı çalışmaları mahkemeler tarafından iptal olunmasına rağmen hangi hukuk kuralları içinde yeni kararları yaşama geçiriliyor? Beşikdüzü sahilindeki otel satışı mahkemenin durdurduğu halde otelin yanındaki Şehit Erdal Kurtoğlu parkının ihalesi yapılacağı haberi gerçekten çok acı. Birileri bu ilçede görülmeyen adam gibi gezerek, insanların üzerine sanki ölü toprağı atmış durumda. Siyasi partiler ve siyasiler suskun. Yönetilenler ve yönetenler suskun. Önemlisi hukuk ta suskun. Başkanım, Beşikdüzü halkına karşı kalıcı hizmetleriniz elbette vardır. Bu şirin ilçemiz çarpık yapılaşma ile kuruludur. Kıskandıran sahilleri artık yok. Nedenini sorguladınız mı acaba? Bazı güzel projeleriniz vardı. Bunu kabul ediyoruz. Ancak Beşikdüzü halkını korumak yerine onların karşısında yerinizi almanızı kabul edemiyoruz. Çünkü siz bir eğitimci olmanız ilçe halkının bir şansıydı. Ama siz halkın sevgisini ve hukuku çok zorlatınız. Hukuk olmaz dedi siz olur dediniz! NEDEN?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap