SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Üretime mecburuz

Üretime mecburuz

14 Mayıs 2018 Pazartesi - 04:05








Ülke gündeminde seçim olmasına rağmen sahada heyecan yok. Vatandaş kış ayının ardından yaz moduna girerken çattı ramazan.
Ramazan, bereketi dolayısıyla müslüman alemi için önemli bir ay.
Şimdi bu bu duygu ve düşüncelerle ramazan ve seçim geçirecek vatandaşın gündeminde ekonomi birinci madde. Sıkışan piyasa, artan döviz (Dolaylı olarak hammadde uçmuş durumda) ticareti ve ekonomiyi iyice köşeye sıkıştırmış durumda. İktidarın seçime giderken ekonomiyi canlandırma gayretleri pek de yaraya merhem olacak gibi gözükmüyor. Piyasalardaki kilitlenme esnafa kriz geçirtiyor. Hasta anjiyo bekliyor.
Dışa bağımlılık, alternatifsizlik ve üretimin olmayışı, maliyetlerin sürekli artması, buna karşılık artan maliyeti piyasaya uygulamanın mümkünü yok. Her şey zamlanırken esnaf küçük olan kârından da kısarak ayakta kalma mücadelesi içinde.
İşte bu gerçekler ışığında yapılacak düzenlemelerin esnaf ve vatandaşa bir nebze olsun nefes aldıracağını düşünüyorum.

****************

Karar bekleniyor

Tabii ki kurumsal ve büyük firmaların bölgemize gelmesi güzel haber. Bunun kalkınmamıza da itici güç olacağı muhakkak. Sorun ise bizler gibi yerel firmaların bu devler karşısındaki imkansız mücadelesidir. Büyük firmaların gaddar politikaları karşısında hiç şansı olmayan yerli firmaları düşünen var mı? Ben söyleyeyim: Maalesef yok! İnternetin de etkisiyle, büyük firmaların katı ticaretleri esnafın belini kırmış durumda. Esnaf 'İmdat!' diye bağırıyor ama duyan kim? Şehri temsil edenler de düşmüşler kendi işlerinin peşine. Esnafı dinleyecek, derdine derman olacak yok mu? En azından yerel esnafı ciddi ölçüde destekleyecek projeler geliştirilemez mi? İşini büyütmek, istihdam sağlamak için müesseseler desteklenmek istiyor. Kendilerine sağlanacak imkanlarla bulundukları şehre katkılar sağlamak için sıradalar. O nedenle, bizi yönetenler bir karar vermek zorundalar. Ya tam dışa bağımlı olacağız ya da kendi kendimize yetecek üretime geçeceğiz. Bu sayede bizim paramız yine bu şehirde kalarak istihdama büyük destek sağlayacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap