SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Tuzak kuranlar ve kendisine tuzak kurulanlar

Tuzak kuranlar ve kendisine tuzak kurulanlar

20 Aralık 2017 Çarşamba - 07:00








Geçtiğimiz hafta bir günlüğüne Batum kentine gittim, Mart ayında dayısı tarafından tuzağa düşürülen bir genç, kalp ilacı diye kendine verilen ilacı Batum’da bir hastaya getirmesi istendi. Batum’a giden genç buluşma yerinde beklemeye başladı, uzun süre beklemesinin ardından dikkat çekmiş olacak ki polis ne beklediğini sorduktan sonra çocuk elindeki ilacı göstererek hastaya getirdiğini söylemiş. Polis ilaçtan şüphelenince karakola gitmişler ve ilacın uyuşturucu tedavisinde kullanılan ilaç olduğu ortaya çıkmış. Tabi sonrası malum Gürcü kanunları ve önce 20 yıl hapis ardından 20 bin Lari para cezası ve ceza 5 yıla kadar inmiş. Tabii burada dikkat çeken çocuğun hiçbir ifadesinin dosyada olmaması. Aile bunun üzerine benden yardım istedi ve konsolosluğa kabul edilmediklerini söyledi. Ben de randevu alarak Batum’a gittim ve 3 gün önce göreve başlayan bayan konsolos ile tanıştık. Aile ve ailenin Gürcü avukatı olayı özetlediler. Konsolos hanım dikkatle bizi dinledi ve kendisi de hukukçu olduğu için tek çıkar yolun çocuğun dosyada ifadesinin olmamasını söyledi.

3 gün önce göreve başladığını ve yeni izlenimlerinin olduğunu söyleyen Konsolos Hanım oldukça ilgili davrandı. Hatta kısa sürede birçok şeye hakim olduğunu belirtti.

İşin ilginç yanı; Türkiye’de suç işleyenler Batum’a kaçıyor, bunu biz de biliyoruz, ancak orada biraz paralı, biraz havalı kişilerin yanına oturduklarında iş değişiyor. İşte o zaman yandılar.

Her türlü tuzak kurmaya hazır olan kendi milletimiz, yine kendi milletimizi tuzağa düşürerek, âlemin içine katıp onların sırtından geçiniyor.

Konsolos Hanım “Konulara vakıfım” dedi. bazı örnekler vererek ; ‘Bu benim işim, kimin ne yaptığını, ne yapmak istediğini kısa sürede anlamam zor değil’ imajı verdi.


Yıllarca Batum’da konsolosluk yapanlardan bir tek Eski Cumhurbaşkanımızın okul arkadaşı ve hemşerisi bugün Almanya’da olan soy ismi Karslıoğlu olanı bilirim. Elini masaya vurmasını bilen, gerektiğinde sövmesini bilen biri. Türklerin haklarını asla kimseye yedirmediğine çok kez şahit oldum. Sonra gelen konsoloslara baktığımızda ise LALE DEVRİ yaşadılar, alemden aleme, Türkler hiçbir zaman umurlarında olmadı, kimsenin yarasına merhem olmadılar, hatta yaraya tuz biber bastılar.

Halen Gürcistan da bizde suç olmayan birçok konudan ceza evlerine yatanlar var, ne dertleri dinlendi, ne sorunları ile ilgilenildi.

Zaman zaman yine bizlere Batum’da kurulan dümenlerden sinyaller geliyor, altına baktığımızda ise yine bizim milletimiz çıkıyor. O halde suçluların toplandığı bir yer olan Batum’dan uzak durmak gerek, hele dosyaları kabarık olan kendi milletimizden çok daha uzakta durmak gerek.

Yeni yıla az kaldı, yıl başında Batum kumarhaneleri yine Türklerle dolup taşacak, buna keyif ve zevk diyenler, mutlaka dikkatli olmalı, sonra keyif işkenceye dönebilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap