SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ...

TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ...

02 Mayıs 2018 Çarşamba - 22:47








Bugün, 3 Mayıs 1944’de, övündüğü Türkçülük’ü suçlama sayanların Nihat Atsız’ın mahkemeye verildiğini günün yıldönümü. Daha net ifade ile, Türk Milliyetçilerinin “Türkçülük Günü” olarak ilan ettikleri buluşmanın 74’üncü yıldönümü.

5 Ağustos 1942’de, dönemin başbakanı Şükrü Saraçoğlu’nun TBMM’de yaptığı konuşmada söylediği şu sözleri iftihar vesile olarak sayan bir yazıyı kaleme alan Nihat Atsız’ın mahkemeye verilmesi ile başlayan sürecin adı Türkçüler, Türkçülük  Günü: “Biz Türk’üz, Türkçüyüz ve daima Türkçü kalacağız.

Bizim için Türkçülük bir kan meselesi olduğu kadar bir vicdan ve kültür meselesidir. Biz azalan veya azaltan Türkçü değil, çoğalan ve çoğaltan Türkçüyüz. Ve her vakit bu istikamette çalışacağız.”

*

Tarihin derinliklerinden Bilge Kağan’ın; “Ey Türk. Üsten gök basmasa, altta yer delinmese senin ilini ve töreni kim bozabilir” diye seslenip de, ardına bugünü o günden gördüğü için, “Ey Türk titre ve kendine dön” uyarısı ile hatırlattığı Türkçülük...


Son asrın tek dehası Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ne Mutlu Türküm Diyene” ifadesinde anlamı ve tarifi yapılan Türkçülük Günü...

“Ne Amerika, Ne Rusya, Ne Çin. Her şey Türk tarafından, Türk’e göre, Türk için”i tam bağımsızlık adına Türk Milliyetçilerinin akıllarına ve gönüllerine nakşeden Alpaslan Türkeş’in davasının zirve yaptığı gün...

*

Ez cümle; 76 yıl önce Şükrü Saraçoğlu’nun Türk Parlamentosu’nun kürsüsünden yaptığı konuşmayı halâ anlayamayanların, anlayamadıkları için de uygulayamayanların, uygulamadıkları için de son Türk Devleti’ni Türkçülükden uzaklaşmasına sebep olarak, benlik zaafiyeti yarattıkları bir Türkiye’de, bugün yüzde 99’un bile hatırlamadığı Türkçülük Günü..

TRABZON’DA YOLSUZLUK AZ!


Tabii nereden baktığına bağlı olarak! Para pul işinden bakarsanız, “yolsuzluk yok” diyebilmek abesle iştigal olur.

Ama gerçek manada, karadan yapılan yol kısmından bakacak olursanız, 4.750 km’lik fiziki alanı ile ülkemizin en küçük hacimli illerinden olan Trabzon’un 21 bin 950 km’lik yol ağı ile Türkiye’de ilk sırada olduğunu görür ve “Trabzon’da yolsuzluk az” diyebilirsiniz!

ÇAYKUR’UN RAKAMLARI...

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in, Çaykur’un rakamlarla tescilli mali tablosu için ortaya koyduklarına, “CHP milletvekili” diye bakarak “İşi gücü muhalefet etmek” diye değerlendirme yapılırsa, yanlışa düşülür.

Çünkü, Haluk Pekşen’in iddialarının tümü raporlara ve rakamlara dayalı. Birileri bu rakamların gerçek olup olmadığını araştırıp, ona göre gerekiyor ise düzenleme yapmak yerine, “Böyle gelmiş böyle gitsin” hesabının peşine düşerseniz, ister istemez “En kötü gerçeğin, en güzel yalandan iyidir” olduğunu da unutuyorsunuz demektir. Böyle unutkanlığın sonu da er geç hüsrandır, yok olmaktır. Kimsenin de geleceği bugünden satarak, böyle bir kurumu yok olmaya hazırlamak hakkı değildir.


Onun için, Sayın Pekşen’in sözleri, söylemleri, iddiaları irdelenmeli ve sonucuna göre ekonomik anlamda gereği yapılmalıdır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap