SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > TURİZM HAFTASI

TURİZM HAFTASI

19 Nisan 2018 Perşembe - 06:10








Doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle Türkiye dünyanın önemli turizm merkezlerinden biridir. Ülkemiz bu güzelliklerinden ötürü yıllardır iç ve dış turizm için çok önemli duraklardan biridir.

Son yıllarda artan tanıtım çabaları; spor ve sanatta sergilenen üstün başarılar ülkemizin tanıtılmasında önemli rol oynamıştır. Turizm; eğlenmek, dinlenmek, alışveriş yapmak veya öğrenmek amaçlarıyla düzenlenen gezilere verilen genel bir isimdir.Turist ise bu gezilere kişisel ve grup olarak katılan kimseleri adlandırmak için kullanılır.

Turizm bütün dünyada üzerinde önemle durulan bir konudur. Çünkü turist gezi için gittiği ülkeye ‘’döviz’’ bırakır. Bu döviz ülkenin ekonomik gücünü arttırmaktadır

Turizme bir de turist açısından bakmak gerekir. Turist geziye çıkarken hangi istek ve amacı taşıyorsa onu bulabileceği ülkeye gidecektir. Gideceği ülkede rahat etmeyi,eğlenmeyi,öğrenmeyi isteyecektir.Kuzey yarım kürede Asya ve Avrupa kıtalarının eşiğinde eşsiz doğası ve zengin medeniyet kalıntılarıyla Türkiye adeta bir turizm yıldızıdır.

Turizm kalkınmanın önemli anahtarlarından biri olmasına rağmen bu konuda henüz yeterli bilinç düzeyine erişilememiştir. ‘Bir memnun turist bin turist yollar’ ilkesini özümseyememiş işletmelerin maliyetin az olmasına aldanıp, niteliksiz elemanları istihdam etmesi ülkemizin turist üzerinde bırakmak istediği izlenimi baltalamaktadır.


İşte bu gerçekler 15-22 Nisan tarihlerini Turizm Haftası olarak kutlamayı gerektirmiştir. Turizm Haftası’nda okullardaki etkinliklerle,şehirlerde düzenlenen tanıtım faaliyetleriyle veya medya kuruluşlarının katkılarıyla ülkemizin turizm gücünün artırılması için uğraşılır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yurt ve dünya çapında düzenlediği etkinliklerle Anadolu’nun kültür zenginliğine doğal güzelliklerini tanıtmaya çalışmaktadır. Sonuç olarak yılın her günü turizm faaliyetlerinin sürdürüldüğü gerçeğini kabul etmek ve 12 ay devamlı turist gelecekmiş gibi çalışıp hazırlıklı olmamız gerekir.

İyi bir turizm mevsimi geçirmek dileği ile…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap