SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > TURİZM ALANINA BU YAPILABİLİR Mİ?

TURİZM ALANINA BU YAPILABİLİR Mİ?

14 Mayıs 2018 Pazartesi - 08:05








Defaten yazdık, yetkililere seslendik, halkımızı duyarlı davranmaya çağırdık, bölgede yaşayan duyarlı insanlarımız da kendilerince ulaşabildikleri her mercie bu durumu aktarmış, ama değişen bir şey olmamış! Denize sıfır, tarih ve tabiat harikası tarihi bir sit alanı düşünün ki, buraya duvarları tuğla ile yapılan ve hemen 10 metre ilerisinde bulunan masmavi, tertemiz denize akan “fosseptik çukuru” yapılabiliyor! Bunu kim yapıyor, sormamıza gerek yok zaten, yapanlar da, yaptıranlar da bellidir ve kendilerince bir problemi çözmek amacıyla bunu yaptıklarını düşünebilirsiniz!

Şimdi; bu yanlış uygulamayı kimlerin öncelikle görüp düzeltmesi gerekir; İl Turizm Müdürlüğü yetkililerinin! Bu yetkililer acaba bir kez olsun buraya uğramışlar mı? Gören yok! Her şeyi siyasetçiler mi görüp, takip edip ortadan kaldırmalı? Gerek yok! Yönetici ve bürokratların görevi her şeyi yaptırıp, sonra da arkasından gazete ilanları ile siyasetçilere teşekkür etmek olmamalı elbet! Burada insanlar denize giriyor mu, elbette ki evet! Adeta saklı bir cennet olan, Araklı Konakönü eski tarihi çarşısı ve kalıntılarından bahsediyorum. Yolunuz Araklı tarafına düşerse lütfen bu bölgeyi 10 dakikanızı ayırarak bir inceleyin. Konakönü Camisi'nin alt kısmında kalan eski Araklı çarşı merkezinden bahsediyorum. Bu tarihi alanı ve denizin hemen kıyısında bu fosseptik çukurunu ve onun hemen yanındaki denize akan sularını görüp şaşıracaksınız! Peki, aynı zamanda Araklılı olan Turizm İl Müdürümüz bu muhteşem bölgeyi gezmiş midir, bilinmiyor, buranın tarihi ve doğa güzelliklerinin envanterini biliyor mu, bilinmiyor! Yazılanlardan bir sonuç çıkarıyor mu, bilinmiyor!

Ve yine daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz bu tarihi çarşı merkezinde bulunan ve yapım tarihi bilinemeyen tarihi caminin bir güzel restore edildikten sonra kapısı kapatılarak neden çürümeye terk edildiğini kimse bilmiyor! Harika bir planı olan ve kesme taştan yapılan, alt katında akar sağlayan iki dükkânı bulunan denize nazır bu cami kısa bir süre için kurs olarak kullanılmış, sonra da yine kaderine terk edilmiş durumda! İçine gelişi güzel öğrenci sıraları serpiştirilmiş caminin batı tarafının duvarından sızmaya başlayan su duvarı ve camiyi çürütmeye devam ediyor. Küçük bir müdahale ile düzeltilecek olan bu arızaya kimse müdahale etmiyor. Aslında mahallenin ve de yoldan geçenlerin bu tarihi alanı gezip görmeleri için bu caminin ibadete açılması son derece uygun olur. Bunun ardından bu çarşı da, eski evlerde, küçücük teşviklerle açılacak kahvaltı yerleri, hem insanlarımıza hizmeti hem de bu tarihi ve turistik alanın insanlarca tanınmasını rahatlıkla sağlayabilir!

Elin oğlunun; bu tür güzellikler için neler yapabileceğini düşünerek “ahlanıyoruz”!

Neden bu tür yerlerin değeri bilinmiyor? Neden yetkililer bu yerleri bir kez olsun gezip inceleyerek neler yapılabileceğinin programını yapmaz? Kalecik tarihi alanında yaptığı çalışmaları takdir ettiğimiz Araklı Belediyesinin buranın da acil bir master planını yaptırarak bölgenin turizme kazandırılmasına öncülük etmesini bekliyoruz.


Buradan; Trabzon Valiliğine, İl Turizm Müdürlüğü yetkililerine, İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum. Belki de Türkiye’nin en muhteşem manzarasına sahip “Eski Kaymakamlık lojmanının” da bulunduğu Konakönü tarihi alanına yeterince sahip çıkıp burasını amacına uygun işlevsel hale getirelim. Trabzon’da bilinen tarihi ve turistik alanlara yenilerini ekleyelim. Özellikle de Araklı Kalecik'ten sonra, Araklı Konakönü, eski tarihi çarşı mevkiinin yeşille ve mavi ile bütünleşen muhteşem varlığını turizme kazandıralım. Lütfen bu tarihi ve turistik alanda hemen içinde yapılan ve denize akan fosseptik çukuru için yeni bir düzenleme yapalım ve o çirkin görüntüyü ortadan kaldıralım.

Unutmayalım ki; bu tür çalışmalara; hem ilçemizin hem bölgemizin hem de ülkemizin ihtiyacı vardır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap