SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > TÜNEL İNŞAATLARININ AVANTAJLARI

TÜNEL İNŞAATLARININ AVANTAJLARI

15 Mayıs 2018 Salı - 06:43








Bölgemizde ve ülkemizde; son yıllarda, artan biçimde uzun tünel inşaatları gerçekleştirilmektedir. Tünel açma yöntemleri her geçen gün avantajlarını artırmaktadırlar:

Tünel açma prosedürü, doğada, derinliğin belli bir sınırın ötesinde olması durumunda açık yarma kazı yöntemine göre daha ekonomiktir. Tünel açılması sırasında, yüzey yaşamı veya ulaşım gibi yer aktivitelerine rahatsızlık verilmemektedir. Tünelcilik yöntemleri, düşük güç tüketimi ile yüksek hızlı inşaat sağlar. Gürültü kirliliğini azaltmaktadırlar. Tünel çözüm yöntemleri, yüksek rakımlı bölgelerde kar ve buzlanma tehlikelerine karşı çözüm olmaktadır. Eğimleri düşürerek ve ortalama hızı artırarak taşıma maliyetlerinin azalmasını sağlamaktadır. Bir yapıya yakın kesimdeki açık tehlikeli yarma kazısı gerekli olduğunda, tünel yöntemi ile kolaylıkla çözülmektedir. Tünel açma yöntemi; hava harp ve bombalama koşullarında daha fazla koruma sağlamaktadırlar. Bu bakımlardan başlıklara dönüştürülürse tünel inşaatları belirgin üstünlüklere sahiptir: Maliyet Bakımından: Genel yaklaşım olarak; tünel inşaatı maliyeti her yıl yüzde dört oranında düşmektedir... İnşaat Bakımından:Yeraltı yapıları inşaatları noktasında, tünelleri delmek ve inşa etmek için teknolojiler hızlı ilerleme kaydetmektedir. Günümüzde, tünelleri patlatmak için yeni teknolojiler var. Kırsal tüneller, doğru jeolojinin bulunduğu yerde ekonomik bakış açısını değiştirmiştir. Cadde yüzeylerindeki taşıt emisyonları doğrudan havaya akarken, tüneldeki zararlı kirleticiler artık havalandırma öncesi toplanabilir ve yeni teknolojiler kullanılarak noktasında temizlenebilir... Güvenlik bakımından: Kentsel kazaların azaltılması noktasında, tünellerin entegre ulaşım sistemiyle bütünlük içerisinde kullanılması etkin bir yöntem olacaktır. Tünellerde yüksek standartta acil durum ekipmanı, izleme ve çalıştırma sağlanarak güvenlik koşulları sağlanabilmektedir. Tünel ayırım anlamında, yük taşımacılığının karayolundan demiryoluna kaydırılması ile kaza riskleri ve maliyetleri azaltılmaktadır... Çevresel yönler: Daha yüksek çevre standartlarına olan talep artmaktadır. Kırsal alanlarda, tüneller olağanüstü doğal güzelliğin bulunduğu alanlarda, yüksek maliyetli olmasına rağmen olağanüstü çevresel faydalar sağlamaktadır ve turizm destinasyonları korunmaktadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap