SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > TRAFİKTEN KİM SORUMLU BİLEN VAR MI?

TRAFİKTEN KİM SORUMLU BİLEN VAR MI?

18 Temmuz 2018 Çarşamba - 09:17








Vah Trabzonum vah dedim, kimseden çıt çıkmadı. Kentin sorunlarına sıra geldi mi herkes kapı arkasına saklanıyor. Kaşüstü Kavşağı’nın neden bu kadar geciktiğini sorması gereken yetkililer adına sorduk, çıt yok. Diğer illerde ilgililer başladıkları işi sonuçlandırıyor; Trabzon’da işler arap saçına dönüyor. Allah aşkına bu kent bu kadar sahipsiz mi? Sığınılmış, cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin arkasına, onlar ne derse bu kentte insanlarımıza aynılarını söylemekten başka bir icraat yok. Var olanlar da alkış almıyorsa sorunların çok olmasındandır, arada kaynayıp gidiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçan kuştan da sorumlu olduğunu dile getirirken Trabzon’un sorunlarından kim sorumlu acaba? Trabzon’da birkaç sivil toplum kuruluşumuz hariç sorunların çözümünde elini masaya vuranı görmek mümkün değil. Trabzon’da lafa gelince mangalda kimse kül bırakılmıyor, sorunlar dile getirilince muhatap bulamıyorsun. Bu kentin trafik sorunu herkesin sorunu, sadece benim, vatandaşların ya da dolmuşçuların veya trafik polisinin değil.

İHALEYLE SORUN ÇÖZÜLMEZ

Eskortlarla yol almak kolay da, sahil yolunda, Tanjant’ta, Kahramanmaraş Caddesi’nde ve diğer ulaşım alanlarında trafik nasıl işliyor acaba haberiniz var mı? Vardır elbette ama çözüm yok. Trabzon’un trafiğini çözün artık beyler çözün. Bu iş dolmuş şoförlerine ceza yazmakla, sayısı az olan trafik polisimizle çözülmez. Hele hele işi Şoförler Odası’na ihale etmekle sorun çözülmez, belki onlara kalsa bugünkü durumdan daha iyi çözüm getirirler. Trabzon büyükşehir oldu olmasına da bir trafik sorununu çözemedi. Bu sorun şoför kardeşimin, trafik polisinin sorunu değil ki. Trafiği havale etmişler emniyete, trafik polisi kardeşim uğraşsın dursun. 4’lü serbest, kamyonlar cirit atar, özel araçlar keyfi tur atar, korna çalmak desen ayrı bir çile. Trafik sorununun ilk nedeninin sorumsuz sürücüler olduğunu herkes söylüyor da, sorumsuz davrananlara yaptırım ne kadar bilen yok. Bu sorun 108 lira ceza ile de çözümlenmez. Yazılan ceza muhatabını tavana fırlatmıyorsa hükmü yok. Bugüne kadar yüzlerce kanun hükmünde kararname çıktı, trafikle ilgili bir tane köklü kararname çıkmadı. Diyeceksiniz ki kararname mi gerekli, olmayabilir ama sorumlular tavizsiz, yaptırım, cezalar caydırıcı, sürücüler eğitimli olursa yok tabi. Milletin aklı ile dalga geçmekten vazgeçip bu sorunun kökten çözümü için yapılması gerekenleri bir an önce hayata geçirin. Trabzon’da trafik sorunu insanları cinnet noktasına getirdi ve sabır taşırmaya başladı bilesiniz. Sonuç olarak Trabzon trafiğinden kim sorumlu? Herhalde ben! Ben ki kentin kanayan yarasına parmak bastım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap