SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Trabzonspor hayata döndü

Trabzonspor hayata döndü

25 Ekim 2016 Salı - 10:15








İstanbul TT Arena’da zevkli ve çekişmeli geçen maçta Trabzonspor, Galatasaray’ı yenerek sezonun en düzgün ve kaliteli oyununu oynamıştır. Uzun zamandır taraftarların hasret kaldığı bu galibiyet,  Karadeniz ekibinin büyük takım olduğunu herkesin tekrar bilmesi için de bir mesaj vermiştir. Karşılaşmaya çok iyi hazırlanan Bordo-Mavili oyuncular, final havası içinde oynadığı maçı kazanmıştır.

Maçın başında N’Doye’nin attığı gol ile 90 dakika boyunca dişe diş mücadele ettiği karşılaşmayı kazanarak kendine gelmiştir. Topla oynama yüzdesi Galatasaray yüzde 72, Trabzonspor yüzde 28 olmasına rağmen, galip gelen taraf Karadeniz ekibi olmuştur.

Bordo-Mavililer Galatasaray maçını muhakkak kazanmak arzusu ile oyuna hazırlanmıştı. Şayet sonuç tersi olsaydı, her şey altüst olabilirdi. Takım da, fikstür de dibe vurabilirdi. Bu haftaki kazanç, haftaya Trabzon’da oynanacak Rizespor galibiyeti ile perçinlenirse, o zaman daha da fazla anlam taşıyacaktır. Kaleci Onur’un hatasız oynadığı, geride defansın Galatasaray’ın ataklarına karşı iyi direndiği maçta, Bruma ataklarının netice verememesi, Eren Derdiyok’un uzatmalardaki rövaşatası direkten dönmesi, Trabzonspor’un İstanbul deplasmanında 1- 0 kazanmasının nedenidir.

Bordo-Mavili oyuncular yeni bir yapılanma içinde olduğu için istenilen iyi sonuçları alamıyorlardı. Bu maçı kazanarak takımın güveni yeniden yerine gelmiştir. Takım şimdilik hedefinden uzakta fakat gelecek haftalarda kazanarak tekrar başarılı günlerine dönecektir. Alınan bu anlamalı galibiyet camiaya derin bir ‘oh’ çektirmiştir. Kazanınca her şey güzelleşiyor; bozuk olan moraller düzeliyor, yüzler gülüyor, onun için kazanmak güzel. Trabzonspor, namağlup Galatasaray’ı hem de İstanbul Arena’da mükemmel oyunu ile dize getiriyor. Ersun hoca takımını iyi motive ederek maça hazırladı. Kaleci Muslera’ya bu maçta top gitmedi fakat gol yedi. Onur Kıvrak’a da top gitti gol yemedi. Fark burada doğuyor.

Trabzonspor’da defansın ve orta beşlinin uyum içinde oynaması, N’Doye’nin mükemmel golü, galibiyetin mimarları olmuştur. Oyuncuları tek tek isim olarak saymaya gerek yok. Çünkü hepsi görevlerini fazlasını layıkıyla yaptılar. Bu galibiyet Trabzonspor’a ilaç olmuştur. Devamını bekleriz...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap