SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Trabzon nereye gidiyor?

Trabzon nereye gidiyor?

09 Ekim 2018 Salı - 09:47








Yine önümüze oy sandığı koyacaklar. Bu sandık yaşadığımız kentin geleceğine yön vereceğinden ötürü büyük önem arz etmekte.

Ama gel gör ki halkta öyle bir heyecan yok. Halkta böyle bir heyecan olmadığı gibi partileri de iddia sahibi olarak göremiyorum. En azından kamuoyuna verdikleri bir enerjileri yok. Bu enerjisizlik halk arasın da da olumsuz bir etki yaratıyor.

Mevcut iktidar belediyeleri iyi ya da kötü iş başındalar. Eleştirmek tabi ki en doğal halktır. Zaten eleştiriler olacak ki

Doğru işlere imzalar atılsın. Ama sadece eleştirmek yetmiyor. Asıl yapılması gereken iddialı isimleri bulup yarışa sokmaktır. Öyle kapı arkasından eleştirmekle devran değişmiyor. Elini taşın altına koyacak cefekar, fedekar kişilerle yürüyeceksin ki seçmen de ona inansın oyunu versin. Eğer oy verecek isim yoksa mevcuda tabi olacaksın.

Bence, yapılacak seçimde adayların çok büyük projelere imza atmasına gerek yok. Uçmadan, göz boyamadan mevcut sorunları bertaraf edecek çözümler bulması yeter. Acil bekleyen işere et atması kente derin bir nefes aldıracaktır.


En başta en büyük sorun trafik ve otopark. Bu iki soruna köklü çözüm bulması halinde şehrimiz rahatlayacaktır. İkinci sorun olarakta patates tarlasına dönen yollarımız. Bu yolların eksiksiz ve sağlam şekilde yapılması şart. Yolların yapılması halinde kentin imajı düzelecektir. Üçüncü sorun ise yeşili ve tarihi korumak. Yeşili ve tarihimize sahip çıkarsak Trabzon’u yeni nesile eksiksiz şekilde teslim edebiliriz. Aksi takdirde bir çok eser albümlerde kalır.

Bir de son zamanlarda Trabzon’da daha önce hiç olmamış bazı gelişmelere şehrin yapısını ve özelliğine darbe vurur halde. Arap turistlerle beraber bir çok aynı coğrafyaya ait insanlarda kentin nüfusuna dahil edilmiş durumda. Birde buna mülteciler eklenince kentin asayişinde ve ekonomisinde bir kayıp olduğunu görüyoruz. Trabzon’da yabancılaşan Trabzonluların sayısı gün geçtikçe artıyor. Evet biz bu işe karşıyız algısı oluşmasını asla istemeyiz. Yalnız bunda da bir ayar olması gerekmez mi? Trabzon özel bir kenttir. Bu kent ülkenin çimentosudur. Bu kent bozulursa, kozmopolit olursa, Trabzonlunun sayısı azalırda, göç artarsa işte o zaman büyük tehlike altında olduğumuzu bilmek gerekir. Bunun bedelini bir gün mutlaka ödeyeceğimizi bilerek hareket edilmeli. Kalın sağlıcakla...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap