SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > TONYA ÜVEY EVLAT

TONYA ÜVEY EVLAT

23 Mart 2018 Cuma - 07:00








Büyükşehir Kanunu’nun (6 Aralık 2012 RG: 28489) en büyük iddiası ve sloganı, “daha iyi hizmet” ve “daha yaygın hizmet” idi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun, seçim çalışmalarında her gittiği yerde, “şahit olacaksınız, haftada bir buradayım” dediğini herhalde halk ve kendisi iyi hatırlıyor. Bazı yerlere üvey evlat muamelesi yapılacağını hiç söylemedi.

Gelelim üvey evlada; Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tonya hariç her ilçeye belediye otobüsü gönderirken, Tonya’ya göndermemesi bir üvey evlat muamelesi değil mi?

İlçeler dışında eski beldelere, köylere (mahallelere) bile büyükşehir belediyesinin otobüsü giderken Tonya’ya gönderilmemesinin gerekçesi nedir doğrusu bulamadım.

Belediye otobüsünün eski beldelere ve ilçelere gitmesi çok normal ancak seçmece olmaz.


Trabzon’un tümü büyükşehir olduğuna göre insanın olduğu her yere, ilçelere, eski beldelere Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsü gitmelidir. Hatta yazın yaylalara dahi seferler konulmalıdır.

Tonya’nın garibanlığı ve yoksulluğu talepkar olmaması mı? Gelelim Tonya yolcusunun yolculuk maliyet hesabına.

Trabzon Mahalle-Moloz     : 2,00 TL

Moloz- Vakfıkebir                : 7,00 TL

Vakfıkebir –Tonya               : 4,50 TL


Tonya-Mahalle                    : 5,00 TL

Toplam 18,50 TL

1 yolcu gidiş-dönüş 37,00 TL

 

4 kişilik bir aile, 148,00 TL sadece yol parası. Eve daha ekmek almadık!


Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız zaten pek çok olanaktan yoksun. Okulda öğretmeni eksiktir, yolu sorunludur, kışın karla mücadele eder, kıt kanaatle hayvancılık yapar, tereyağı üretir, sen de ekmeğe sürer yersin! Yetmez Trabzon tereyağı diye fuarlarda havanı atarsın.

Tereyağı üreten vatandaşa bir otobüsü fazla mı gördünüz? Bu vatandaşı otobüsünüzden mahrum etmeyi layık gördüyseniz artık diyecek fazla bir şey yok. Arjantin’den sığır getirildiği gibi tereyağı da ithal edilir ne olacak ki…

Tonyalılar tok, mert ve kanaatkâr insanlardır. Mertliklerinden ve istemeyi becerememelerinden büyükşehir belediyesinin kapısını aşındırmamış olabilirler. Zira böyle temel bir hizmet için talepte bulunmaya hiç gerek yok.

Tonyalıların memleket sevgisi onların özbeöz Trabzon evladı olduğunu gösterir. Ama hizmet alırken üvey evlat muamelesi görmeyi istemezler. Elçiye zeval olmaz, halkın söylediklerini buradan iletelim.

Tonya–Vakfıkebir-Trabzon: 1 ring hattı


İskenderli-Beşikdüzü-Trabzon 1 ring hattı.

Tereyağını ekmeğe sürerken, vatandaşa hizmet gerektiğini de hatırlayınız!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap