SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Taşeron işçileri

Taşeron işçileri

20 Aralık 2017 Çarşamba - 07:00








Bilindiği gibi bir süreden beri kamu kurum ve idareleri devlet hizmetlerini taşeron firmalardan "hizmet alımı" yapmak suretiyle yürütmektedirler. Bu nedenle bilhassa belediyelerde ve kamu idarelerinin hizmet aldığı taşeron firmalarda 800 bin kişiden fazla işçi çalışmaktadır.

Hükümetimiz son aldığı bir karar ile parlamentoya bu işçilerle ilgili kanun teklifi sunmayı tasarlamaktadır. Bu tasarıya göre taşeron firmalarda çalışan işçilerin tamamı, hiç bir ayrım gözetilmeden kadroya alınacak, böylece bu işçiler de iş güvencesine kavuşacaklardır. Bu karar bana göre son derece isabetli olmuş, işçilerin tamamının bu kapsama alınması birçok haksızlıkların doğmasını da önlemiştir. Gerçi bu işçiler aynı ücretleri almak kaydıyla kadroya geçirilecek, böylece kamuda aynı işi yapan kişilerden daha az ücret alacaklardır. Ancak bu işçilere sendika ile toplu sözleşme hakları verildiği için bir geçiş sürecinde toplu sözleşmeler yoluyla bu problem de ortadan kalkacak, böylece zamanla aynı işi yapanlar eşit ücret alacaklardır.

Hükümetimiz yüzde 11'ler seviyesine çıkan işsizlik oranını düşürmek için ek istihdam paketleri hazırlamakta, her ek istihdama, prim ve maaş ödemesi yapmak suretiyle işverenlerin yükünü azaltıcı teşvikler vermeyi düşünmektedir. İşyeri olan bütün kişi ve şirketler bu istihdam seferberliğine katılmalı, bilhassa hayırsever insanlar, zekatlarını istihdama katkı sağlayacak şekilde kullanmalıdırlar. Çünkü her ek istihdam bir aileye sıcak ekmek gitmesini sağlayacaktır. Din adamları ne der bilemem, ancak bana göre bu tutum zekat ve hayırlarımızın da en güzel şekilde ifasını sağlar. Bu hayırlar birçok insana ekmek parası sağladığı gibi sosyal güvenlik sisteminden de faydalanmalarını mümkün kılar. Böylece işsiz insanların azalmasına toplumdaki açlık ve yoksulluğun bir nebze de olsa düşmesine katkı sağlar. Bu nedenle zekâtlarımız da en verimli şekilde kullanılmış olur.

Hepimiz bu konuda devletimize yardımcı olmalıyız. Bütün imkânlarımızı kullanarak işyerlerimizde ek bir kişi çalıştırmaya gayret sarf etmeliyiz. Böylece hem Allah(C.C.)'ın emrini yerine getirecek hem de sosyal adalete, sosyal barışa hizmet etmiş olacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap