SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI

TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI

08 Mayıs 2018 Salı - 04:20








Son cumhurbaşkanından önce tarafsız cumhurbaşkanlarımız vardı. Kim cumhurbaşkanı seçilirse seçilsin önce partisinden istifa eder, parlamentoda tarafsız olarak görev yapacağına dair yemin ederek Çankaya Köşkü'ne çıkardı. Cumhurbaşkanı kesinlikle tarafsız olurdu. Herhangi bir politik tartışma ve anlaşmazlıkta parti liderlerini veya ilgilileri Köşk'e davet ederek tıpkı arabulucu gibi pozisyonlar alırdı. Her vatandaş onu kendisinin bir parçası olarak kabul eder, ona özel bir saygı duyardı.

Önceki cumhurbaşkanlarımız geçmişteki siyasi birikimlerini ve tarafsızlık pozisyonlarını kullanarak adeta bir kanaat önderi gibi çok önemli görevler icra ederlerdi. Bu görevleri esnasında tarafsız kalmaya özellikle özen gösterirlerdi. Çünkü onlar tarafsız görev yapacaklarına dair göreve başlamadan önce parlamentoda şeref ve namusları üzerine yemin ederlerdi.

Son anayasa değişikliği ile tarafsız cumhurbaşkanlığı sistemi kaldırıldı. Partili cumhurbaşkanlığı sistemi hayatımıza girdi. Tarafsız olmasına alıştığımız cumhurbaşkanımız birdenbire taraflı ve partili olarak karşımıza çıkmaya başladı. Alışık olmadığımız partili cumhurbaşkanı yüzünden bir baktık ki gerçekten demokratik sağlığımız bozulmaya başlamış. Ülkemizin en tepesinde bizim bir parçamız olarak görmeye alıştığımız cumhurbaşkanımız herkesin değil de kendini seçenlerin bir parçası haline dönüşüvermiş.

Önümüzdeki 24 Haziran 2018 seçimleri bu duruma son vereceğe benziyor. 25 Haziran 2018 tarihinden itibaren artık eskisi gibi tarafsız bir cumhurbaşkanımız olacak inşallah.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce, seçildiği takdirde tarafsız bir cumhurbaşkanı olarak görev ifa edeceğine dair güvenceyi yakasındaki CHP rozetini çıkararak kanıtladı. Böylece partili bir cumhurbaşkanının partizanca konuşmaları ve davranışlarından yorulan vatandaşlarımız rahat rahat nefes almaya başlayacak.


Anlaşılan o ki, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin hayatımıza girmesinden bu yana demokratik sağlığı bozulan vatandaşlarımız, yürütmenin başına tarafsız bir cumhurbaşkanı seçerek demokratik sağlığına yeniden kavuşacaktır.

CHP ve Sayın Muharrem İnce'nin, ülkeyi tarafsız bir cumhurbaşkanına kavuşturma kararlılığı açık ve net olarak görülmektedir. Böyle bir  kararlılığın da her vatandaşın gönlünde bir umut ışığının doğmasına vesile olduğu anlaşılmaktadır.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce'nin bu direnme gücü ve kararlı tutumu, bu güne kadar  demokratik sağlığımızla oynayanların siyasi kimyasını bozmaya başlamıştır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap