SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Sosyal medya

Sosyal medya

15 Ocak 2018 Pazartesi - 08:12








Sosyal medya kişilerin internet üzerinden birbirleri ile yaptıkları diyalog ve paylaşımların tümüdür.

Günümüzde teknoloji hızla ilerlediği için sosyal medya kullanımı da hızla ilerlemiştir. Sosyal medya insanlar için hem faydalı hem zararlıdır.

Fakat bunun faydalı ya da zararlı olması kişinin isteğine bağlıdır. Kişi bunu kendi bilincine göre ayarlar diye düşünüyorum.

Artık çevremize baktığımızda hemen hemen herkesin sosyal medyayı kullandığına şahit oluyoruz.

En küçüğünden en büyüğüne kadar herkesin elinde cep telefonu, bilgisayar, tablet vs. bulunmaktadır. Fakat bunları kullanırken de bilinçli tüketici olmamız gerekir. Aşırısı hem sağlımıza zararlıdır hem de insanlar ile olan iletişimimizi zayıflatmaktadır. Amacımız dışında sosyal medyayı fazla kullanmamalıyız. Ama maalesef hiçbirimiz böyle yapmıyoruz.


Küçük çocuklara belli bir yaşa gelene kadar cep telefonu vermemeliyiz. Televizyon da çok sınırlı şekilde izletilmelidir. Çünkü çocukların bu işlerle fazla meşgul olması sağlıkları açısından zararlıdır. Anlık olarak verilen zararı anlamıyoruz ama yıllar sonra bunlar çeşitli ruhsal ve bedensel olarak karşımıza çıkacak ne yazık ki... Her şeyin çoğu zarar azı karardır. 

Buradan hareket edersek sosyal medyayı da kararında kullanmalıyız diye düşünüyorum. Sağlığımızı ve insanlarla iletişimimizi bozmamak için bilinçli tüketici olmalıyız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap