SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > SOSYAL MEDYA TERÖRÜ YA DA BOMBARDIMANI

SOSYAL MEDYA TERÖRÜ YA DA BOMBARDIMANI

15 Mayıs 2018 Salı - 04:20








Sosyal medya, büyük bir sanal dünyaya dönüştü. Ne ararsan var. Envai çeşit paylaşım. Kimisi mahrem olarak sayılabilecek özel bir anını, kimisi ölüm döşeğinde olan ve yoğun bakımda tedavi gören babasını, kimisi eşiyle birlikte olduğu güzel bir akşam yemeğini paylaşıyor. Bunlar gibi bin bir çeşit paylaşım var... İnsanlara şiddetten tutun da hayvanlara şiddete kadar, hatta savaş suçu olabilecek görüntüler bile paylaşılıyor. Diğer yandan dini ve milli değerleri zedeleyici bir yığın paylaşım... Sosyal medya platformları öylesine bir hal aldı ki artık birlik ve beraberliğimizi zedeleyici bir boyuta ulaştı. Her siyasi partinin trol hesapları var. Trol hesap olabilir gayet doğal. Ama bu trol hesaplardan öylesine kışkırtıcı, nefret dolu paylaşımlar yapılıyor ki, hiçbir şekilde bunun haklı bir gerekçesi olamaz. Her siyasi parti kendi ideolojisini ya da programını sosyal medyadan tanıtabilir. Ama hiçbir gerçekliğe oturmayan, tamamen iftira ve yanlış bilgilerle insanları hedef tahtasına oturtmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Kendi partimizi, programımızı tanıtacağız diye masum insanlara akla hayale gelmez iftiralar atmak, olmadık hakaretleri yapmak vicdanı olan herkesin kabul edebileceği bir durum değildir.

YA İFRAT YA TEFRİT

Bizim milletimiz, her şeyde olduğu gibi sosyal medyada da oldukça aşırıya kaçıyor. İfrat ve tefrit yani her şeyde aşırıya kaçmak Türk milletinin artık kronikleşmiş bir hastalığıdır. Maalesef, yererken, överken ölçüyü kaçırıyoruz. Ya yerin dibine geçiriyoruz ya göklere, yıldızlara çıkarıyoruz. Yahu, yok mu bunun ortası? Oysa dinimiz İslâm bizleri aşırıya kaçmaktan men etmiştir. Biraz dengeli olsak ve kimseye haksızlık yapmazsak ne toplumsal gerilim bu kadar artacak ne de kutuplaşmış bir toplum yapısı meydana gelecek. Bu iflah olmaz hastalığımız yüzünden her siyasi parti birbirini düşman görmüyor mu?

YURT DIŞI HESAPLAR

Bu hesapların bir kısmını yöneten adamların maaşlı elemanlar olduğunu biliyoruz. Bir kısmı Türkiye'de iç karışıklık çıkarmak isteyen küresel güçler tarafından yönetiliyor. Ve bunların merkezleri de Almanya, İngiltere, ABD ve İsrail... Bu küresel güçlerin hegemonyasına hizmet eden trol hesapların yegane amacı Türk milletini ve ülkemizde yaşayan diğer etnik grupları birbirlerini boğazlayan bireyler haline getirmek. Bunun için ne gerekiyorsa onu paylaşıyorlar. Etnik ayrımcılığı ve inanç farklılıklarını körüklüyorlar. Bizim de Türk milleti olarak her türlü paylaşıma dikkat etmemiz gerekiyor. Şunu bilmemiz gerekiyor: Sosyal medya ortamlarında oldukça yoğun bilgi kirliliği, yalan yanlış, propagandist bilgi var. Lütfen bunlara alet olmayalım. Her şeye gerçekliğini araştırmadan, incelemeden inanmayalım.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap