SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > SORUMLULUK

SORUMLULUK

11 Mart 2018 Pazar - 14:53








Kişinin kendi davranışlarını veya kendi yetki alanına giren herhangi bir olayın sonuçlarını üstlenmesi, mesuliyet duygusu anlamına geliyor.

Sorumluluk.

 Yazıma bu açıklamayla başladım. Neden, niçin, niye? Buradan ders çıkaracak kimler veya kişiler var diye yazıma başladım. Trabzonspor takımının bu duruma gelmesini bir insanın veyahut iki insanın üzerine yıkamayız. Burada görevini layıkıyla yapamayan kişi ve kişiler var.

İki sezon öncesinden başlayıp bugünlere gelirsek...

İlk önce yapılan yanlış transferlerle başlarız yazmaya. Siz yönetici olarak futbol oynamamış, antrenörlük yapmamış kişilerden scout (oyuncu izleme) ekibi kurarsanız ve onların seçtikleri oyuncuları Trabzon’a alırsanız, baş sorumlu bu kadroyu kuran yöneticilerdir.


 İkinci olarak daha evvel teknik sorumluluk yapan kişilerdir. E be kardeşim, Trabzon kentinde üçüncü kez görev yapıyorsunuz. Buranın örf ve adetlerini bilmiyor musunuz? Birilerini memnun etmek için transferler yapıyorsunuz. Sizin aldığınız ülkenin futbolcuları bu şehre uyum sağlayamaz. Aldığınız oyunculara verilen paralar, bu paraları etmezler. Oyuncuların çoğu agresif değiller. İnatçı değiller. 

Üçüncü olarak da şimdi görev yapan teknik kadroya söyleyeceklerim var. Trabzonspor’da görev aldığınız günden beri oynadığınız hem lig hem de kupa maçlarına bir kere aynı on birle çıkmadınız. Trabzonspor’la anlaştığınızda kadrodaki oyuncu grubunun hepsini biliyordunuz. Çünkü ligde yıllardır görev yapıyorsunuz. Ara transfer döneminde takımın başındaydınız. Eksik mevkileri çok iyi biliyordunuz.

 Şimdi diyorsunuz ki ‘bu kadroyu ben kurmadım.’

Böyle bir açıklamayı yapma lüksünüz yok sevgili Rıza hocam. Sizin karşılaştığınız bu takımlar hem Avrupa’da hem kupada hem de ligde yarışıyor. Bana göre açıklamalarınız ve öne sürdüğünüz sebepler tatmin edici değil.

Korkunun ecele faydası yoktur. Artık Trabzonspor’un kaybedecek hiçbir şeyi yok. Fakat kazanacak çok şeyi var. Hala kalan maçlarda iyi neticeler alınacak olursa Avrupa hayal değil. Gel sevgili hocam inat etme ve dön ikili santrfora (Burak-Rodallega).


Hep söylüyorum. Cesaretli olmak, risk almak insan hayatının her döneminde vardır. Bunu göz önüne alamayanlar, gerçekleştiremeyenler hep yenilirler, mağlup olurlar. Bu arada Trabzonspor’un takım savunmasında da büyük sıkıntıları var. Bunları çözmek de teknik kadronun görevidir.

Trabzonspor’da olmazsa olmaz oyuncular, Onur, Uğur, Okay, Yusuf, Burak, Abdülkadir, Rodallega, Sosa başta olmak üzere bu isimlere uygun isimlere görev verilmesiyle birlikte kalan maçlarda başarılı sonuçlar alınabilir diye düşünüyorum.

Son olarak, yönetim kurulunun olağanüstü kongre kararı alması çok doğru bir karardır. Hatta bu konuda geç kalınmıştır. Trabzon’un Trabzon’dan yönetilmesi gerçeği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Trabzonspor zor günlerden geçiyor. Bu zor günlerde camianın kenetlenmesi gerekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap