SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Sonuç güzeldi

Sonuç güzeldi

08 Ekim 2018 Pazartesi - 09:25








Öncelikle teknik sorumlu Ünal hocaya, annesinin vefatından dolayı başsağlığı dilerim. Trabzonspor maça Kasımpaşa maçının ikinci yarısındaki oyun sistemiyle başladı. Tüm Trabzonsporseverlerin Kasımpaşa maçında sorumlu bulduğu Sosa için ‘o çıktıktan sonra maçı kazandık’ düşünceleri bizleri üzmüştü. Dün Akhisar maçında sahanın en iyisi Sosa’ydı. Mücadele gücü yüksek ve sahayı en iyi kullanan bir arkadaşımız. Oynadığı oyunu tebrik ediyorum. Maçın ilk 10 dakikasında Akhisarspor’un sahada üstünlüğü vardı. Pozisyon üretmekte başarılı olamadılar. Bir süre sonra Trabzonspor oyunda dengeyi kurarak hakimiyeti eline aldı. 16. dakikada Akhisarspor net pozisyonu değerlendiremedi. Amiri’nin kendi bölgesini bırakıp diğer bölgelere geçişi oyunu sıklaştırıyordu. Bu, Trabzonspor için bir hadikaptı. Bu süreç devam ederken 31. dakikada Mustafa Yumlu’nun sakatlanarak çıkması, oyuna dahil olan Dany’nin pozisyonlarda dalgınlığı ve hareketsizliği Akhisar’a yaramadı.

Abdülkadir’e yaptığı faule hakem serbest vuruş verdi. Maçın yıldızı Sosa’nın harika vuruşu takımını 1-0 öne geçirdi. Trabzonspor için bir diğer handikap ise kendi bölgelerinde hava hakimiyetleri zayıf olan iki stoperin bunu göremeyip ölü toplarda gol aramaya gitmesiydi. Bu durumu teknik heyet görmeli. Trabzonspor’un oyun üstünlüğü devam ederken Rodallega’ya yapılan faulle penaltıyı gole çeviren Burak takımı rahatlattı. İkinci yarı ise Akhisarspor’un yine 10 dakikalık oyun üstünlüğüyle geçti. Hem pozisyon yarattılar hem de pozisyon vermediler. Trabzonspor, üçüncü golü bulduktan sonra yine sahada rahat değildi. Takımın disiplini kaybolmuş, herkes bireysel oyun sergiliyordu. Mesela Novak gibi bir sol bek, sağ bekin orta atıp gol atması defansif anlamda beni endişeye düşürüyor. Bu da Trabzonspor’un üçüncü handikabıydı. Yine Novak kendi bölgesinden uzak kalıp Trabzonspor’a ikinci golü yedirebilirdi. İki kanat bek oyuncu 3-0’dan sonra kanatlarını iyi kontrol etmeli, pozisyon vermemeliydi. Diğer bir konu ise 3-0’dan sonra rahat takımın oyuncu değiştirmesine anlam veremedim. Giren oyuncu çıkandan daha verimsiz. Mesela Yusuf Yazıcı. Trabzonspor’un bu oyun şekli gelecek için endişe veriyor ama alınan üç puan çok iyiydi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap