SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Sokaktaki çocuklar

Sokaktaki çocuklar

22 Şubat 2019 Cuma - 09:15








Şehirleri ilk bakışta güzel gösteren silüeti, güvenli gösteren ise sokaklarıdır. Trabzon şehrimiz, Türkiye'nin en güvenli ve yaşaması en kolay şehirlerinden biridir. Sokaklarında güvenle ve rahatça dolaşabilirsiniz. Çünkü, biri bir şey yapmaya veya herhangi bir olay çıkarmaya kalktığında Trabzon halkı doğal olarak hemen tepkisini gösterir. Bu yüzden, makamı mevkisi ne olursa olsun bir kişi tek başına sokakta güvenle dolaşabilir. Burada koruma Trabzon halkının kendisidir.

Ama bazı sokaklarda, caddelerde halkın tepki gösterdiği, defalarca gündeme gelen ama bir türlü düzelemeyen görüntüler yaşanıyor. Bir ara bu durum düzelir gibi olmuştu ama son aylarda yine eski durumuna döndü. Şehrin bazı noktalarında; Forum KTÜ kavşağında, Değirmendere Otogar kavşağında ve özellikle Esentepe Arafilboyu kavşağında akşam saatlerinde, hava karardıktan sonra erkek çocuklarının, kız çocuklarının kırmızı ışık yandığında arabalara yanaşıp para istediklerini ya da cam silme bahanesiyle arabalara yapışıp para istediklerini görüyoruz. Bunlara kucağında çocukla kadınlar da ekleniyor.

Bu çocukların bazıları Suriyeli, bazıları Suriyeli görüntüsü veriyor, Arapça veya başka dillerde, bozuk Türkçe konuşuyorlar. Bazıları da aileleriyle Türkiye’nin değişik yerlerinden gelmişler... O yollardan, özellikle Esentepe Arafilboyu kavşağından geçen herkes yaklaşık 3 - 4 yıldır bu durumu yaşıyor. Ama bu görüntüler bir türlü sona ermedi. Zabıta görüyor, polis arabası geçiyor ama onlar orada dilenmeye, değişik hareketler yapmaya devam ediyorlar.

O çocukların oralarda, sokaklarda ne işi var? Yaşıtları ilkokula, ortaokula giderken veya aynı saatlerde sıcacık evlerinde ders çalışırken onlar; yağmur çamur, soğuk demeden araçların sağından solundan, önünden arkasından koşturuyorlar. Yıllardır birçok sürücü çok ciddi kaza tehlikeleri atlattı. Araçlar hareket ettiği anda önüne atlıyorlar, Allah korusun sürücü kazara çarpsa suçlu olacak. Çocuğa çarptığı için vicdanen yaşadığı travmanın yanında, çocuk yabancı uyrukluysa ayıkla pirincin taşını, bir sürü sıkıntı yaşayacak. Bazen de sürücü para vermediğinde, camı açmadığında cama vurup değişik hareketlerde bulunuyorlar.

Üstelik ortalıkta bir sürü sapık ve her türlü sapkınlık kol gezerken o çocukların sokaklarda ne işi var? O çocukları, hele kız çocuklarını görünce insanın yüreği acıyor. Birileri o çocukları oralara dikip, çalıştırıyorlar. Lise çağında olanlar bile var. Art niyetliler bu çocuklara para verip çok değişik suçlar, cinayet bile işletebilir... Yazıktır, günahtır bu çocuklara, ileride toplumda sıkıntılı bireyler olacaklar. Köklü çözüm için; o çocukları yetiştirip oralara diken kimlerse; anne babalar veya o çocukları kaçırıp çalıştıranlar bulunmalı ve caydırıcı cezalar verilmeli.


Yetkili birimlere sesleniyoruz; Valilik, Emniyet, Belediye, Aile ve Sosyal Politikalar, Göç İdaresi... vb. bu konuyla ilgili tüm birimler, lütfen konuya köklü bir çözüm getirin. Hiç kimse bu görüntüleri görmek istemiyor ve bu görüntü şehrimize hiç yakışmıyor.   

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap