SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Siyasiler seçim derdinde, vatandaş geçim derdinde

Siyasiler seçim derdinde, vatandaş geçim derdinde

23 Nisan 2018 Pazartesi - 07:44








İktidar kanadı birçok kez erken seçim olmayacağına dair basın açıklamaları yapmasına rağmen erken seçim kararı alındı.

Kararın alınmasında etkin rolü grup toplantısında yaptığı açıklamasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oynadı.
Bahçeli ülkenin kaderini etkileyecek bu hamleyi 2019’daki ortağı AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a danışmadan yapabilir miydi? Bence asla yapamazdı.

Erken seçim kararı almak 16 senelik bir iktidar için hiç de kolay olmasa gerek. İktidardayken, her şeye hakimken neyi vadedeceksiniz ki vatandaş da size oy versin? İşte bu, iktidarın yumuşak karnı. Hele hele ekonominin dip yaptığı dönemde kesenin ağzını açmak gerekir ama kesenin içi boş...

MHP ise takılmış iktidarın rüzgarına ordan güç devşirme peşinde. MHP’ye göre iktidarı biz yönetiyoruz, icraatları biz yönetiyoruz formatında. Bu düşünceyi reddetseler de dışarıdan gözüken o...

Eğer ülkenin durumu anlatılanlar gibi vahimse insanları birbirine düşman edeceğinize birbirine sarılmayı sağlayacak bir irade ortaya koymak gerekmez mi? Maalesef yapılan açıklamalarda bu tür açıklamalara pek rastlayamıyoruz.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kamuoyuna verdiği mülakatlarda iktidarı eleştirerek durum tespiti yapıyor. İktidarın baskın seçim yapacağını da bildi. Evet, siyasette öngörü çok önemlidir. Atacağınız adımları önceden belli bir program dahilinde netleştirmeniz gerekir.


Erken seçim geldi çattı. Yalnız, seçime kısa bir süre kala 2019 adayınız belli değil. Bu, temsil etmeyi düşündüğünüz görüşün de kafasında umutsuzluğu çağrıştırıyor. Saadet Partisi ve İYİ Parti ile yapılacak ittifaktan da ortaya konulan bir taslak yok ortada. Karşınızda sayısız seçim kaybettiğiniz bir irade var. Her ne olursa olsun karşısında çelik gibi duracak, yumruk olacak muhalefet yaratmak zorundasınız. Her kafadan ses çıkan değil hedef ve gayesi bir olan paydayı yarından tezi yok hayata geçirmek zorundasınız. Yoksa atı alan Üsküdar'ı geçer, nal toplamaya devam edersiniz.

Saadet Partisi cephesinde ise Genel Başkan Temel Karamollaoğlu siyasi arenada çizdiği profille taraflı tarafsız herkesin dikkatini çekmeyi başardı.

Ortaya koyduğu siyasi tavrı, kendine özgü üslubu ve pozitifliği partisinin yıldızını parlatmış durumda.

Gelelim İYİ Parti'ye… Genel Başkan Meral Akşener, partisini kurmadan önce bile aday olduğunu söyleyen bir lider. Anketler ne derse desin vatandaşın sağ cenahta her kesimin oy verebileceği bir parti. Sert ve dik duran açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Akşener'in daha şimdiden yılların partileriyle aynı kefede anılması ve konuşulması iyi bir çıkış. Medyanın göstermeme gayretine rağmen sosyal medya ile yürüyen İYİ Parti seçime en iyi hazırlanmış ekip olarak görülüyor.
Bu konu ile ilgili daha çok yazılarım olacaktır. Şimdilik tespitlerim bu yönde. Ama mikrofonu vatandaşa verirsek onun tek gündeminin geçim olduğunu bilin istedin. Kalın sağlıcakla...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap