SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Siyasetin içinden

Siyasetin içinden

14 Kasım 2017 Salı - 09:00








Cuma günü yapılan AK Parti Bulancak İlçe Kongresinin ardından cumartesi günü yapılan Merkez İlçe Kongresi'yle Giresun’da AK Parti ilçe kongreleri süreci sona erdi. Bulancak İlçe Başkanlığına Necati Yıldırım seçilirken, Merkez İlçe Başkanlığına da yine bir Bulancaklı olan ve Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesinin başarılı ismi Mete Bahadır Yılmaz seçildi. Diğer ilçe kongreleri de yapılarak yeni başkanlar görevlerine başladılar. Hepsine hayırlı olmasını ve başarılar diliyorum.

“Millete Hizmet Yolunda Kutlu Yürüyüşe Devam” sloganıyla Türkiye genelinde bir yenilenme ve kabuk değiştirme hamlesine giren AK Parti, Giresun genelinde kongrelerini tamamlayarak süreçteki görevini yerine getirmiştir. Tüm kongreler birlik ve beraberlik vurgusuyla ve yeni bir heyecan yeni bir başlangıç parolasıyla yapıldı. Genel Merkez tarafından aday gösterilen isimlerin yanında göreve devam denilen isimler yeni bir heyecanla 30 Mart 2019 yerel seçimlerine hazır bir vaziyette yola revan oldular.

Giresun AK Parti’nin önündeki en büyük hedef 30 Mart 2019 seçimleri. Özellikle Giresun merkezde başkanlığı almak için olağanüstü bir gayret ve çaba içinde olacaklar. Merkez ilçe kongresine katılan Milli Savunma Bakanı Sayın Nurettin Canikli de açıkça bu hedefi işaret ederek, “Giresun’da Belediyeyi almaya mecbur ve mahkumuz” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti. Giresun’a daha fazla hizmet edebilmek için belediyeyi mutlaka almaları gerektiğine vurgu yaptı. Ancak Kerim Aksu gibi tüm Giresun tarafından hatta AK Partililer tarafından bile sevilen bir rakipleri var. Gerçekten işleri çok zor ve çok gayret göstermeleri gerekiyor. Tabi en önemli faktör Kerim Aksu’nun karşısına çıkarılacak isim. Öyle bir isimle yola çıkılmalı ki hedefe ulaşılabilsin. Bir lider ve hizmet partisi olan AK Parti her koşulda seçimlere önde girerken, Giresun’da özellikle yerel seçim konusunda sıkıntı yaşıyor. Söz konusu Kerim Aksu olunca siyaset aşkı bile kişisel sevgiyi yenmekte zorlanıyor. İki dönemdir Belediyeyi elinde tutmasını bilen Sayın Aksu’nun da işi bu kez zor. Hedefe bu kadar kilitlenmiş, üstelik çok güçlü iktidar iradesi karşısında bakalım bu sefer kişisel sevgisi yetecek mi? Bekleyip göreceğiz. Her iki tarafta bu sefer çok güçlü avantajlarla seçime asılacak. Yani şimdiden kıran kırana bir seçim ortamı gözüküyor. Sonuçta kazanan Giresun olsun...

AK Parti'nin yanı sıra CHP’de de kongre süreci yerel seçimleri hedefleyen bir yapıyla yapılıyor. Ana muhalefet olarak CHP’de seçimlere asılacak ve elinde tuttuğu kaleleri bırakmamak için mücadele edecek. Giresun CHP için bu açıdan çok önemli. Giresun’u kaybetmemek için ciddi mücadele vereceklerdir.

MHP, SP ve siyaset arenasında yeni yerini alan İYİ Parti’de başta yerel seçimler olmak üzere belirleyici faktörler olarak öne çıkacaklardır. Kazanma konusunda iddialı olamasalar bile kazananın belirlenmesi açısından önemli rol oynayacaklar...


Siyaset kazanı şimdiden kaynamaya başladı diyebiliriz yani. Haydi hayırlısı...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap