SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > SEZONA HAZIR MIYIZ?

SEZONA HAZIR MIYIZ?

19 Mart 2018 Pazartesi - 07:00








Yaz sezonuna çok kısa bir zaman kaldı. Yaz mevsiminin gelmesiyle hareketli günlere girecek olan Trabzon her alanda turizm sezonuna hazır mı? Turizm sezonu için ne gibi hazırlıklar yapıldı, yapılacak?

Biz medya mensupları yaşadığımız şehrin gelişmesini, büyümesini ve aynı zamanda özelliğinin kaybolmamasını isteriz. Bu nedenle bu sektöre etki edecek her kişi ve kurumu yakından takip etmek zorundayız.

Turizm adına bir şeyler yapılıyor. Yalnız, yapılanlar bana göre hiç ama hiç yeterli değil. Yakından, uzaktan buralara gelen yerli ve yabancı turistlere doğal güzelliklerimizi en doğal ve bakir halleriyle göstermeliyiz. Tarih kitaplarına baktığınızda eskisiyle yenisi arasında dağlar kadar farkı görenlerin eleştirilerine kulak tıkayamazsınız.

Trabzon'un havasını da turizm havasına sokmak gerekir. O nasıl olacak derseniz, şehrin görüntüsünü değiştirmekle başlayabiliriz. En basitinden şehrin kaldırımlarını araçlardan kurtarmalıyız. Betonlaşmaya ara verip Trabzon'u yeşile doyurmalıyız. Şehrin her geçen gün en büyük varlığı olan denizden uzaklaşmasını durdurmalıyız. Vatandaş denize dürbünle bakmak istemiyor. Denizle barışmak, onunla yaşamak istiyor.

Nüfusu artan Trabzon'un kanalizasyon işini kökünden çözecek bir proje acilen hayata geçirilmeli, şehir istenmeyen bu kokudan bir an önce kurtulmalı. Bu ve buna benzer ince dokunuşların bile Trabzon’u turizmde zirveye taşıyacağına inanıyorum. Kalın sağlıcakla...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap