SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Şehr-i Trabzon ve sekarat hali

Şehr-i Trabzon ve sekarat hali

18 Şubat 2019 Pazartesi - 11:26








TRABZON için sessiz bir şekilde sorumluluk üstlenen örnek bir dernek.

Ayağa kalkıp alkışlamamız gereken bir dernek...

Trabzon adına sorumluluk alamayan STÖ’lerden siyasetçilere, iş dünyasına kadar herkese “DERS” vermek işte bu olsa gerek!

Örnek bir başkan Mahir Sevgül..

Örnek bir yönetim kurulu...


Örnek bir dernek…

Faroz Sosyal ve Kültür Derneği ..

Trabzon adına sivil toplum örgütlerine ders veriyorlar..

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Trabzon’u yöneten ve yönetmeye talip olanların adeta yakalarına yapışmış durumdalar.

Çünkü söz konusu Trabzon ise onlar için gerisi teferruat.


Muhteşem sunumlar yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar…

Derneğin Başkanı Mahir Sevgül arkadaşları ile birlikte yaşadıkları şehir adına  çok güzel birtakım çalışması ortaya koyuyor..

Öncelikle Başkan Sevgül ve ekibini kutluyorum..

Bu çalışma ekibinde şehir ile ilgili tespitlerinde, plan ve projelerinde sorumluluk alan  yönetim kurulu üyesi Ahmet Burhan  Altunayoğulları  arkadaşları ile birlikte  geçtiğimiz günlerde Trabzon Valisi ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu konuk ederek Trabzon adına sunumlar yapması karşısında HELAL OLSUN demekten başka ne söylenebilir?

TRABZON sevdası TRABZON aşkı işte böyle olur..


Peki Faroz Sosyal ve Kültür Derneği Trabzon için neler düşünüyor..

Gelin onları dinleyelim..

Tam anlamı ile Trabzon manifestosu gibi ...

İskenderpaşa Meydan Camii İmam Hatibi Mehmet Hoca cenaze namazının akabinde yaptığı duanın sonuna doğru şunu söyler; ….. Hz. Kuran-ı hayatımızda, sekaratımızda, kabrimizde ve mahşerde bizlere rehber eylesin der. Sekaratı pek bilmeyiz. Sekarat Osmanlıca bir kelimedir. Sözlük manası aşırı alkollü olma halidir. İslam biliminde vefat etmeye doğru giden bir insanın içinde bulunduğu durum, bilinci yitirme durumudur.


İnsanların yaşadığı şehir de tıpkı insan gibi vücuttur. Trabzon şehrinin vücudu otuz iki bedenden kırk iki bedene çıkmış yarın elli iki beden olacak, elbise hala kırk iki bedendir. Vücut elbiseye sığmıyor. Elli altmış senedir zamanında yatırımlarını alamayan şehre az şeyler yapılmış çok şeyler yapılamamıştır.

Beslenemeyen şehir hastadır.

Sekarat hali durumuna gitmektedir.

Kıymetli ve değerli şehirden kasaba durumuna düşmüştür.

1968 -2005 arası 37 senede biten tanjant yolu, 1997 de bakanlar kurulu kararı çıkan güney çevre yoluna hala başlanamamış, 2000 yılında 960 bine çıkan nüfusun 750 bine düşmesi, kavak meydan orman bölge lojmanlarında yapılan kestirme yolunda 20 seneyi geçti taşlarla kapalı durması şehrin yönetilemediğini göstermektedir.


Bu şehir şifa beklemektedir. Şifa hakiki belediyecilik araştırma tespit, mühendislik kalıcı yatırım kabiliyeti olacak tarihi olan şehri ileriye taşıyacak kadro istihdamlarının teşkil etmesidir. 50-60 senede tahrip olan bu şehrin düzeltilmesi 2023 hedefiyle 50-60 aylık yani 4-5 senelik kısa bir zaman diliminde beklenemez ve başarılamaz. Gerçeklere hakikatlere tersten böyle bakarsak şehri anlayamamış oluruz.

Bu şehri doğal, kıymetli haliyle yaşayan son kuşaklarından olan ben ve arkadaşlarım mensubiyetin ,mesuliyeti getireceği sorumluluğuyla önemli bir mahali seçim öncesinde, geçmişi bugünü geleceği anlatan bir rapor hazırlamaktayız, sonuna yaklaşmış bulunuyoruz. Rapora bir başlık yazalım diye düşündük 2050 yılında tekrar güzel ve değerli Trabzon’u tamamlanma hedefi koyarak, başlığımız, ‘’ TRABZON 2061’DE NASIL OLMALI’’ olmuştur.

2061 yılı Trabzon’umuzun 600.cü fetih yıldönümüdür. Bu tarihte bizler olmayacak gelecek nesil bulunacaktır. Trabzon önümüzde ki mahali seçimle tam bir kırılma noktasındadır. Şuanda ki mahalli ve merkezi idareci temsilciler de dahil eski iptidai zihniyet sistemi devam ederse bu şehir sekarata girer. Bizler mensubiyet sorumluluğuyla bir rapor hazırladık. Görev bu şehri mülki, mahali ve merkezi idarede görev alanların olacaktır.

Dolayısıyla bizlerde dertlenen kişiler olarak her sahada, her kurumda bu raporumuzu yetkililerimize aktaracağız. Saygıdeğer yeni valimizden başladık. Faroz sosyal ve kültür derneği olarak kendisini ziyaretimizde mahallemizi ve çalışmalarımızı kendisine anlattıktan sonra şehir durumu hakkında şifai kısa bir sunum yaptık. Ayrıca kendisine turizm ile ilgili bir dosya verdik. Bu raporumuzu yeni belediye başkan adaylarımızla ve siyasilerimizle de paylaşacağız. Gayretlerimize beraber devam edeceğiz

Yazar arkadaşımız ne güzel söylemiş; şehrimiz Trabzon’u parlemento da milletvekillerinin, şehirde siyasi temsilcilerinin, mahallide başkanların ve meclis üyelerinin ve mülkiyede valilerimizin, başta halk ve sivil toplum örgütleri ile diyaloğun, ortak aklın temel mesajı olan ‘’erdemden’’ ne kadar pay sahibi oldukları konusunda kendilerini sorgulamaları da erdemli olmanın gereğidir.  

 Şehir fetih ile başlar fetih ile devam eder, fetih ile dönüşür.

Fetih süreklidir. Sürekli fethedilmeyen şehirler yorgun ve hasta şehirlerdir.

Fetih ile yorgunluk bir araya gelemez.

Fetihlere yorgunluk yakışmaz.

Günümüzün fatihleri, şehrimizle dertlenen ve bu şehri yeniden ayağa kaldıracak olanlardır.

Bu kadim şehrin sekarata düşmemesi ümidi ile herkese sağlık ve mutluluklar dilerim.

...

İşte Faroz Sosyal ve Kültür Derneği Mahir Sevgül ve arkadaşları bu mesajları veriyor...

İyi okumak gerek...

Anlamak gerek...

Trabzonlu olmak gerek...

Alkışlar Faroz Sosyal ve Kültür Derneğine...

Helal olsun..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap