SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Seçim denilince akla Bahçeli gelir

Seçim denilince akla Bahçeli gelir

27 Kasım 2018 Salı - 09:30








Seçim denilince akla kim gelir? Tabii ki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gelir. Partiler ile olan diyalogları ve işbirlikleri hep bitti derken yeniden alevleniyor, bu da MHP’ye gönül verenlerin dikkatini çekiyor. Konuştuğum MHP’liler, "Bahçeli’nin son yıllardaki inişli çıkışlı söylemlerine dikkat ediyor musun" diye sordular. Bu soru karşısında Bahçeli’nin nasıl bir yol izlediğini hep birlikte değerlendirelim. Bahçeli'nin, AK Parti’nin Ahmet Davutoğlu döneminde yaşadığı düşüşte, muhalefet olarak hükümet kurmaya yanaşmayarak AK Parti’nin yeniden güçlenmesine omuz verdiğini hatırlayın. 2002 yılında koalisyonu bitiren Bahçeli erken seçim istedi ve 3 Kasım’da Türkiye AK Parti iktidarları ile tanıştı. 2015’te tek başına hükümet kurma oranını AK Parti’nin kaybetmesiyle birlikte kurulacak hükümeti reddeden Bahçeli AKP’ye HDP ile koalisyon kurmasını önerdi. (Bugün ise kendisi AK Parti ile cumhur ittifakını kurmuş durumda) Hükümet kurulmayınca 2015’te yeniden seçim yapıldı, yine AK Parti kazandı. MHP’nin tabanı ile tam uyumlu olmayan bu kararların ardından Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın gündeme getirdiği başkanlık sistemine önce karşı çıktı. 11 Ekim’de sürpriz açıklama ile dün söylediklerini unutup AKP’ye başkanlık önerisini Meclis'e getirme çağrısı yaptı.

Ocak 2017’ye gelindiğinde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için yapılan referanduma evet diyeceklerini açıklayan Bahçeli, partisini muhalefetten cumhur ittifakına taşıdı. Ardından erken seçim isteyen Bahçeli, cumhurbaşkanlığına aday göstermeyeceklerini açıklayarak bir kez daha AK Parti’ye destek çıktı. Yapılan erken seçimde yaptığı ittifak ile partisini Meclis'e taşıdı. Bahçeli’nin bu yol haritası bunlarla bitmedi... 2018 yılına gelindiğinde bu kez erken yerel seçim istedi. Partisinin tabanında yaşanan kırılmaları önlemek için genel seçim rüzgarını arkasına almak isteyen Bahçeli’nin erken yerel seçim isteği kabul görmedi. Cumhur ittifakı sayesinde MHP'yi Meclis'e taşıyan Bahçeli yerel seçimlerde de partisini AK Parti’nin yörüngesine soktu.

Önce rest çekti, herkes kendi yoluna, bütün şehirlerde başkan adayı çıkaracaklarını söyledi, ardından yeniden cumhur ittifakında buluştu, İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyeceğini söyleyerek partisinin tabanını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Partililer, oy zamanları üzerlerine düşen görevi yerine getirmekten imtina etmediklerini belirterek, “16 yılda yaptığı siyasi tercihlerin bir analizini çıkardıktan sonra 'Bahçeli ne yapmak istiyor' ve AK Parti aşkının nereden kaynaklandığı merak konusu olmuş durumda” dediler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap