SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Sat gitsin ne önemi var ki

Sat gitsin ne önemi var ki

02 Ocak 2019 Çarşamba - 10:26








Satmaya öyle alışılmış ki, şehidimizin adını taşıyan parkı bile satıyorlar. Dün gazetemizde Irak kahramanı şehidimizi Üsteğmen Erdal kurtoğlu’nun adının verildiği parkın satışa çıktığına yer vermiştik. Bu parka otel ve AVM yapacaklar.

Buyurun bu anlayışa ne demeli. Ülkemizde satılmadık fabrika, satılmadık arazi kalmadı. Sıra şehitlerimizin adının yaşatıldığı parklara mı geldi. Bu kadar mı sizin şehitlerimize verdiğiniz değer. Yere batsın sizin bu düşünceniz. Sizin için bir anlam ifade etmiyorsa satın gitsin.

Bu kadar mı duyarsız, bu kadar mı gözünüz kapandı, duygularınız körlendi. Şehit Kurtoğlu yüreğini ortaya koyup bedenini ülkesi, bayrağı ve vatanı için düşmana siper ederken sizler kış uykusundaydınız herhalde. Bunun anlamını iyi biliriz diye kimse ortaya çıkmasın ayıbın daniskasını yapar. Gerçi bu satışı yapanlara bu ayıpta yeter.

MERHABA ZAMLAR

Bakmayın siz asgari ücretin artmasına, doğalgaz ve elektrik faturalarında indirime gidilmesine. Bunlar seçim üzeri yapılan kıyak olduğunu herkes biliyor ve her yıl seçim yapılsa dedirten oy uğruna atılan adımlar. İşin birde diğer yüzü var. Motorlu Taşıt Vergisi yüzde 15.9 zamlandı. Çevre Yasası kapsamında idari para cezası yüzde 23.73 oldu.


Değerli kağıt olarak belirlenen noter kağıtları 13,50 lira ile 27 lira arasında satılacak. Pasaport bedeli ise yeni yıldan itibaren 133,50 lira olacak. Kimlik kartları 22,50 lira, aile cüzdanları 121 lira, sürücü belgeleri ile sürücü çalışma belgeleri (karneleri) 166 lira, motorlu araç tescil belgesi 148,50 lira, iş makinesi tescil belgesi 124 lira, her bir çek yaprağı için banka çekleri 8 lira, Mavi Kart ise 12,50 liradan satılacak. Bakalım önümüzdeki günlerde hangi kalemlere zam gelecek birlikte göreceğiz.

ETTE OYUN MU VAR

Hatırlarsınız eti bile ithal eder olmuştuk. Yaşanan kaos içerisinde artan et fiyatlarını düşürmek için marketlerde ucuz et satışları yapılmaya başlanmıştı. CHP’li milletvekili Okan Gaytancıoğlu bazı market zincirlerinde ürünleri satılan bir et firmasının, Et ve Süt Kurumu’na pahalıya sattığı etleri daha sonra ucuza satın alıp marketler zincirinde pahalıya sattığını belirlemiş. Milletvekilinin haksız kazanç sağlandığı yönündeki iddiasına bakalım ilgili bakan ne cevap verecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap