SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Samsun-Sarp demiryolu

Samsun-Sarp demiryolu

27 Kasım 2017 Pazartesi - 07:53








Karadeniz’in yeni hedefi: Samsun-Sarp Demiryolu...

Ülkemizin Doğu Karadeniz Bölgesi, tarihinde demiryoluyla tanışmayan tek bölge konumundadır. Bugün hemen hemen her bölge demiryolu bağlantısına sahipken, bu bölgenin kıyısından/ köşesinden demiryolu geçmemektedir.

Demiryolu, hem ticaret hem de ulaşım açısından hayatı kolaylaştıran, ticareti kolaylaştıran ekonomik bir yatırımdır. Bu konuda artık harekete geçilmesi gerekmektedir.

Geçtiğimiz hafta Ordu’da bir araya gelen Karadeniz Kent Konseyleri de bu konuda Karadeniz Kent Konseyleri Birliği’ni kurarak ilk adımı atmış oldu. Bu birlikteliğin hedefi, hükümetin önüne bu demiryolu projesini sunmak. Şimdi bizler de bu adıma destek olarak hükümetten hakkımız olan demiryolunu almaya çalışmalıyız.

Köstek olmak yerine, bölgemize daha fazla yarar sağlayacak olan bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışılmalıdır.


*

Kamuoyu oluşturmak gerçekten çok önemlidir. Bunu geçtiğimiz yıllarda Ordu-Giresun Uluslararası Havalimanı’nın yapım aşamasında yaşadık. Hükümete yapılan baskılarla Ordu ve Giresun, Avrupa’nın ilk denize inşa edilerek hayata geçirilen havalimanına sahip oldu. 

Neden demiryolu için de aynı yol izlenmesin ki?

AK Parti hükümeti her zaman sivil toplum kuruluşlarından proje üretmelerini, kendilerine proje sunmalarını istemişti. 

Alın şimdi size proje...


Hep beraber sizden gelecek olan sese odaklandık.

Deniz üzerine Avrupa’nın ilk havalimanını, ardından Rize’de yapımı devam eden ikinci havalimanını inşa eden hükümet için bu istek çok zor olmamalı. 

Bölgeye kulak verilirse bu projenin hayata geçirilmesinde bir engel yok.

*

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde yaptıkları yanlışlıklardan duyduğu pişmanlığı dile getiriyor. Samsun-Sarp Demiryolu Projesi’nde de yanlış yol izleniyor. Eğer hükümetin gündeme getirdiği gibi bu proje hayata geçirilirse yeni bir pişmanlık daha yaşanmış olunacak. Oturup bir daha düşünün. Yanlışın neresinden dönerseniz kardır.


Bu projenin doğrusu şöyledir:

Fatsa Bolaman’a kadar gelecek olan bu proje, sahil kesiminden devam ederek Ordu Altınordu’dan geçmek suretiyle, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin’den Sarp Sınır kapısına bağlanıp daha sonra güneyde kalan illerle dikey bağlantı sağlanmalıdır. Bu projeye nereden bakarsanız bakın doğrusu budur. Varsa başka tezi olan buyursun sunsun. Ancak 1 projeyle 5 ilin kaderini doğrudan değiştirecek olan bir projenin bundan başkası olmayacağını düşünüyorum.

*

Biz hangi koşulda olursak olalım isteyelim, sesimizi kısmayalım.

Unutmayalım ki; ‘bir elin nesi var iki elin sesi var.’ 


Bu güç birliği bizi mutlu sona ulaştıracaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap