SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > SAĞLIKLI YAŞAM

SAĞLIKLI YAŞAM

01 Mayıs 2018 Salı - 04:25








Sağlıklı yaşamak için yediğimiz besinlere son derece dikkat etmeliyiz.Uzun yaşamak değil sağlıklı yaşamak bir ölçüdür hayatta.Eğer sağlıklı bir vücuda sahip olursak kaliteli bir hayatımız olur.Bunun için tüketilen besinlerin önemi son derece önemlidir.

Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması "Yeterli ve Dengeli Beslenme" şeklinde ifade ediliyor. Sağlığın korunmasında ve hastalıkların önlenmesinde yeterli ve dengeli beslenme önemli rol oynamaktadır.

Sebzeler ve meyvelerin mineral ve vitamin içerikleri oldukça zengindir. Büyüme ve gelişmeye yardım ederler, hücre yenilenmesini ve doku onarımını sağlarlar. Deri, göz, diş ve diş eti sağlığı için temel öğeleri içerirler, hastalıklara karşı direncin oluşumunda etkindirler, bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olurlar. Ayrıca dengesiz beslenmeye bağli şişmanlık ve kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, bazı kanser türleri vb. kronik hastalıkların oluşma riskini azaltırlar. Sağlıklı beslenmek için her öğünde taze sebze ve meyve tüketilmeye çalışılmalıdır. Sebzelerin ve meyvelerin taze olarak tüketilmesi önemlidir.Sebzeler pişirilirken de vitaminini kaybetmeyecek kadar sürede pişirilmelidir. Meyveler sıkıldıktan sonra sebzeler doğrandıktan sonra yeterli zamanda tüketilmeleri gerekmektedir.

Meyve ve sebzelerin sularının sıkılıp içilmesi yerine tüm olarak tüketilmesi, kabuklari yenilebilenlerin kabuklar ile yenilmesi posa tüketimini artiracağından daha yararlıdır.

Herşeyin başı sağlıktır ve sağlıklı olmak için de bilinçli olmak ve gıdalara dikkat etmek gerekmektedir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap