SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > SAADET PARTİSİ BASTIRIYOR

SAADET PARTİSİ BASTIRIYOR

11 Mart 2018 Pazar - 14:45








İttifaklar döneminin başlamasıyla ülkemiz siyaseti, Saadet Partisi gerçeğiyle yüzleşmeye başladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu gönül verdiği ve inandığı düşünceleri için bastırıyor. AK Parti, Saadet Partisi'ni cepte keklik zannediyordu, fakat sükutu hayale uğradı. Öyle zannediyorum ki AK Parti bundan böyle muhafazakar ve mütedeyyin düşünce alanında istediği gibi at koşturamayacak. Çünkü rahmetli Necmettin Erbakan'ın kurarak gelecek nesillere miras bıraktığı Saadet Partisi, muhafazakar ve mütedeyyin insanlarımızın düşüncelerine sahip çıkabilme fırsatını yeniden yakalamaya başlamıştır.

Saadet Partisi, muhafazakar düşünceleri temsil konusunda muhafazakar olduğunu iddia eden AK Parti'nin pabucunu dama atabilecek inandırıcılığı bünyesinde barındırmaktadır.

Saadet Partisi, "Milli Görüş" felsefesini yıllardan beri savunmaktadır.

Saadet Partisi, sözde değil gerçekte yerli ve millidir.

Saadet Partisi milli düşüncelere sahiptir.   


Saadet Partisi, iktidar ortağı olabildiği dönemlerde de "Milli Görüş" felsefesinin sahibi olduğunu ve de gereğini bütün icraatlarında uygulamıştır.

Saadet Partisi, muhafazakar değerler konusunda sürdürdüğü "Milli Görüş" politikaları nedeniyle her kesim tarafından takdirle karşılanmaktadır.

Aklı başında olan hiçbir kişi muhafazakar düşüncelere sahip olmasa dahi muhafazakar ve mütedeyyin insanlarımızı yadsıyamaz. Bu sebepledir ki Saadet Partisi'nin muhafazakar çizgideki "Milli Görüş" politikası toplum tarafından sandığa yansıtılmamış olsa da büyük ölçüde kabul görmüştür.

Kuruluşundan bu güne kadar muhafazakar ve mütedeyyin insanlarımızı ve onların duygularını istismar ederek iktidara gelebilmeyi ve orada kalabilmeyi becerebilmiş olan bu günkü iktidarın siyasi manevra alanı artık büyük ölçüde Saadet Partisi'nin uhdesine geçmiştir. Öyle anlaşılıyor ki, Saadet Partisi ittifak kurma konusunda hata yapmaz, gerekeni gerektiği gibi yapabilme becerisini gösterebilirse,  ülke iktidarını elinde bulunduranları büyük bir telaş ve endişe saracaktır. Hatta bu telaş ve endişe bugünden itibaren belirmeye dahi başlamıştır.

Saadet Partisi'nin bu günkü yöneticileri, yani rahmetli Erbakan'ın ilk yol arkadaşları Erbakan'a ve kendilerine yapılan ihanetleri  hiçbir zaman unutmamışlardır. Ancak,  anlaşıldığı kadarıyla Saadet Partisi'nin yöneticilerinin amacı, Erbakan'a ve kendilerine yapılan ihanetlerin rövanşını almak değildir. Onlar ülkenin geleceği belirsiz bu günkü durumunu düzeltmenin gayreti içindedirler.


Hulasa-i vel kelam, ülkemiz seçmeninin büyük bir bölümü Saadet Partisi'nin iyi niyetine ve milli politikalarına  inanmaktadır. Her ne kadar bu inanma duygusu sandığa yansımasa da Saadet Partisi Türkiye'nin yalın bir gerçeği olarak siyaset sahnesindedir. Temel Karamollaoğlu yönetimindeki bu Saadet Partisi, ittifaklar kurma aşamasında önemi hatalar yapmazsa, önümüzdeki yakın süreçte ülke siyasetine yön verebilecek konuma gelecektir.

Saadet Partisi'nin bu kararlı tutumu,  muhafazakar ve mütedeyyin insanlarımızın duygularını istismar ederek iktidarı ele geçirmiş olan güçlerin çarkına çomak sokmuş ve onların siyasi kimyasını bozmuştur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap