SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Rizespor üretimden yoksun

Rizespor üretimden yoksun

31 Ekim 2017 Salı - 07:54








Süper Lig yolunda ilk 4 haftayı kesintisiz tamamlayan Çaykur Rizespor sonraki süreçte 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak yoluna devam etmiş ve Türkiye Ziraat Kupası eleme maçında ise Kahramanmaraş'a yenilerek kupa mücadelesine son vermişti.

Çaykur Rizespor Bolu maçına değişik bir kadro ile çıktı. Kadroya baktığımızda geride kalan 9 haftada 18 kişilik kadroda yer almayan Jakob Janster ilk 11'de sahaya çıkarken son iki haftadır sakatlıkları nedeniyle sahada yer almayan Kweuke ve Miloseviç ilk 11'de sahada yerlerini aldı.

Değişik bir kadro ve değişik bir taktik... Taraftarını son 5 haftadır küstüren Rizespor yeniden çıkışa geçmeyi hedefledi.

Ama aynı nakarat... Pozisyon üretemeyen, kanatları istediği gibi kullanamayan, orta alandan top süremeyen ve pas hataları ile rakip alana gidemeden dönen bir takımdı... İlk yarıya bakıldığında her iki ekip de pozisyon yoksulluğu yaşadı. Rizespor 22. dakikada Samudio ile bir tek pozisyon üretti. Bu futbolcunun şutu savunmadan döndü. 45 dakika boyunca daha derli toplu oynayan, topu ayağında tutan takım Boluspor'du. Rizespor son haftalarda yaptığı gibi bu maçta da rakip alanda top tutmasını bilemedi ve rakip kaleye gitmekte zorlandı.

İkinci yarıya daha etkili ve atak başlayan Rizespor oldu. Bireysel becerilerin ön plana çıktığı ikinci yarıda soldan ceza ala- nına giren Jakob'un şutu savunmadan döndü. 59. dakikada kazanılan penaltıyı sahanın en çok koşan ve mücadele eden oyuncusu Sa- mudio filelere göndererek Rizespor'u 1-0 öne geçirdi.


Golden sonra zaman zaman geriye yaslanan Rizespor yaptığı değişikliklerle rakip alanda ikinci golü bulmaya çalıştı. Pozisyon fakirliğinin yaşandığı karşılaşmada penaltı dışında net diyebileceğimiz pozisyon üretilemedi.

Önceki maçlarında bol pozisyon üreten ancak bunları değerlendiremeyen Rizespor son haftalarda pozisyon üretmede zorluklar yaşamaya başladı. Bu futbol ile değil Süper Lig, kapısından bile geçmek zor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap