SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > PLANLI YAPTILAR...

PLANLI YAPTILAR...

05 Nisan 2018 Perşembe - 08:00








Üst üste üç başkan da aynı menajerle çalıştı mı? Çalıştı? Sadri Şener’in ilk iki yılı hariç her dönem zarar etti mi kulüp? Etti! Kim kazandı? Menajerler! Birde dedikodu boyutunda kalan kulüp içinden yardım, yataklık, eşlik edenler!

Asla aptal değiller diye düşünüyorum ama ben bunu nasıl anlatayım! Menajer dediğin emlakçı gibi bir şey. Yeri satar, evi kiraya verir komisyonu alır. Yasal olmayan bir durum yok. Sahip olduğu futbolcuları pazarlar sende seçersin. Fayda ederse ne ala. İşe yaramadıysa, yenisini vereyim abim!

Sen işi bileceksin, hangisi işe yarar anlayacaksın. Hiç öyle bir niyet sezdiniz mi? Var mıydı öyle bir meziyet? En çok bildiği sanılan, en çok sesi çıkan mesela? Sakallı biri vardı Usta’mızın akıl küpü! Suk, Shaydaev, Ibanez, Bero... Adı sanı bilinmez sahte yıldızları Trabzonspor’a ederinin dört beş katı maliyetle getiren. Sonra kavga ettiler, terk ettiler birbirlerini! Sakallı arkadaş hala belirleyici, bir bilen olarak sayfaları işgal ediyor!

Sosa, Kucka, Hubocan, Novak, Usta işi transferler! Olmayı işte, uzaktan seyretmeyle meslek öğrenilmeyi. İçinde olsan da başka bir zeka gerekiyor. Kimi alıyorum, kimlerle yanyana oynatacağım, birbirini tamalar mı, fayda zarar kıyaslayacaksın..

Hiç öyle bir dertleri olduğunu düşünmüyorum. Yetkiyi ele geçirip kullandılar. Nasıl olsa hesap soran yok, alıp ceketi gidiyorlar. Zarar etmiş, batmış Trabzonspor, çok da umurundaydı Usta’ların...


Yani, yanılgı yok! Kandırılma yok! Kafalarında ki plan ancak böyle hayata geçerdi. Daha başka da ne diyebilirim bilmem ki!

Dünyanın tepesine çıkarlar...

Elbette özüne dönmeli Trabzonspor! Demesi kolay da nasıl olacak o iş? Hangi özüne? Öz’den kastınız neresi? 

Kendinden önceki üç başkan kadar olmasa da güzel şeyler söyledi Ağaoğlu! Kelime kalmadı kelime! Seçim bildirgelerini
tıklayın bir bakın, az birazı gerçekleşseydi Premier Lig’deydi Trabzonspor!

Leipzig’in hocası ne alaka! Habu kadar karışmış, paramparça olmuş, eşi benzeri olmayan şeye ne yapacak Alman Uşağı? 5 ila 10 milyon EURO piyasası olduğunu, kaç yıllık bir planlamanın sonucu Leipzig bilirmisiniz? Dil bilmez hal bilmez ne edecek tek başına? 


Her tarafını değiştirebiliyormusunuz, siz onu söyleyin. 11 kişi top oynuyor 271 kişi maaş alıyor! Olacak iş mi? Kurulan Scout’ların senelerdir bir transferde dahi belirleyici olmadığından haberiniz var mı? Alt yapı, alt yapı, kendi evlatları, kurtuluş çaresi görülen yer ne durumda biliyormusunuz? Bir alt yapı hocasının ayrıldıktan sonra prof liglerde başarılı olduğunu gösterin. Sıradan hocalarla bile rekabet edemeyenler türlü futbol dışı yollardan kulübün geleceğine ipotek koyduğunu anlayın da. Sadece Bordo-Mavi de değil memleketin tümü işgal altında. Şu çıkanbebelere bir bakın, her taraf arızalı! Siz bunlara yetişmiş mi diyorsunuz? Kas yığını kara uşakların olduğu yerde, iki topa değeni yıldız sayıyorsunuz! O formanın içinden kimler geçti bi hatırlasanız!!!

Ofspor 3. Lig’de play-off için çabalıyor, Arsin düştü, Yomra ve Düzyurt can çekişiyor, 1461 sürünüyor!  Sebatspor silindi gitti! Alt yapı grupları benzeri yapılarla yarışta (kaçıncı olduğunun hiç bir önemi yok) futbolcu eleme değirmeni olarak çalışıyor...

Öz dediğiniz neresidir? Değiş demeyle değişeceğini mi sanırsınız? Habu takımlarda, o yaş gruplarında Van’lı, Urfa’lı, Kırklareli, Edirne’li uşaklar oynamayı biliysınız değilmi?

Kim alt yapı diyorsa,  gerçekten özüne dönelim istiyorsa 6-7 yıllık projeyle gelmelidir. Tabi ki o topraklardan futbolcu yetişir. Türkiye ligi değil dünyanın tepesine çıkarlar. Siz yeter ki ne yaptığınızı bilin, adama iş değil, işe adam alın, görevi ehline verin. En güzel lafı eden cambazları değil, en güzel ürünü yetiştirenleri seçebilir bilgide olun...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap