SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Oy Giresun

Oy Giresun

12 Aralık 2017 Salı - 08:00








Giresun, potansiyelleri açısından Karadeniz’in en önemli illerinden biridir. Ancak son yıllarda yanlış politikalar ve planlamalar nedeniyle bu potansiyellerini kullanamamış, hatta geriye doğru gitmiştir.

Dünya fındığının yüzde yetmişinden fazlasını Türkiye, Türkiye’nin en kaliteli ve en fazla fındığını Giresun üretmesine rağmen bu en önemli potansiyelin avantajlarını neredeyse tamamen kaybetmiştir. Dünyanın en önemli tarım birliklerinden olan Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği yani Fiskobirlik Giresun’dadır. Dünyanın en büyük fındık alıcısı ve işleyicisi olan Fiskobirlik yanlış yönetimler ve uygulanan yanlış politikalarla neredeyse yok olmayla karşı karşıya kalmıştır. Geçmişin ağır bedellerini yalnız başına ödemek zorunda kalan Fiskobirlik ciddi bir ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bu mücadeleden oldukça başarılı çıkan Fiskobirlik tüm borçlarını ödeyerek emin adımlarla yoluna devam etmek istiyor.

Yeni yatırımlarla büyüme mücadelesi veren Giresun’un en önemli değerlerinden olan Fiskobirlik destek görürse eski güçlü günlerine yeniden kavuşabilir ve Giresun ekonomisinin tekrar lokomotifi haline gelebilir. 2. OSB bölgesi Fiskobirlik yatırımlarının yeniden hayat bulabilmesi için önemlidir. Bildiğim kadarıyla 2. OSB alanında Fiskobirlik için önemli bir yer tahsisatı yapıldı. Ancak bu tahsisatın biraz daha artırılması hem Fiskobirlik için hem de 2. OSB’nin bölgenin ürünü fındıkla daha iyi katkı sunabilmesi açısından önemlidir.

2. OSB demişken, yatırımları ve altyapı çalışmaları hızla devam eden OSB alanı tam anlamıyla hayata geçtiğinde Giresun ekonomisi açısından çok büyük bir değer haline gelecektir. Gerek konumu gerekse gelecek yatırımların hızla hayata geçmesi burada istihdam açısından da büyük fark yaratacak. Havaalanının hemen dibinde olması ve sahilde karayolu üzerinde olması büyük avantaj. Bölgenin enerji ihtiyaçları için doğalgazın geliş noktası ve yeni elektrik indirme merkezlerinin tesis edilmesi buranın değerini artırmaktadır. 1. OSB’nin yatırımlar için pek tercih edilmemesi ve gelen yatırımlarında istenilen düzeyde olmaması 2. OSB’nin değerini ve önemini daha da artırmaktadır. 2. OSB’nin ilimizde hayata geçirilmesi için mücadele veren herkese şimdiden teşekkür etmek ve son aşamada işlerin düzgün yürümesi için büyük çaba harcayan 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz’ı tebrik etmek gerekir.

Giresun geçmişte fabrikaları, sanayisi ve güçlü ekonomisi ile fındığı önemli bir merkezdi. Şimdi tekrar o eski günlerine dönmek için çabalıyor. Bu çabanın da yakın gelecekte sonuçlarını göreceğimizi düşünüyorum. Fabrika bacaları tüten, limanı çalışan, cadde ve sokakları artacak istihdamla dolacak bir şehir artık hayal değil. Potansiyellerimiziz farkında olmalı biraz daha sabırlı olmalıyız. Turizmden, yaylalardan, denizimizden bahsetmedim bile.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap