SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Ortada bir cenaze var...

Ortada bir cenaze var...

19 Şubat 2018 Pazartesi - 06:10








Yazıyla tarif etmesi zor bir durum. Neresinden girsen elinde kalıyor. Her taraf defolu. Tam olarak futbol nasıl oynanır dersi verdi Başakşehir. Top bizde ne yapılır, rakipte nasıl davranılır, resital verdiler. Takım olarak hiçbir şey yaptırmadılar. 

Burak'ın yakaladığı üç pozisyon var, atabilirdi. Olmadı, kaç haftadır oynamayışından olsa gerek. Hazırlanmış, bilinçli pozisyonlar değil. Anlık durumlardan çıkmış zoraki paslar. Gol taktiği şapkadan gol çıkarma üzerine kurulu. 

Takım olamadı Trabzonspor. Savunamıyor, hücum edemiyor, oyunu kurgulayamıyor, rakibin oyununu zorlaştıramıyor. Koşamıyor, adam paylaşamıyor, ikili mücadele kazanamıyor, seken toplara hazır değil... Garip bir durum. Aylardır bir arada çalışan futbolcu grubunun birlikte becerdiği doğrusu olmaz mı? Ne diyeyim, kadroyu kuran hoca elendi gitti, üzerine gelen hoca çaresiz, çırpınıyor. Has uşak, eyi insan da bize bir faydası yok. 

Olmuyor işte! Maliyetli bir futbolcu grubu, taşra takımı değil ki, idare etsin. Her tercihiniz tartışılıyor, iyisi kötüsü ortaya konuyor. Biz şimdi Usta başkan, darılır, yöneticiler üzülür, hocamız yıkılır diye düşünemeyiz. Ne yazık ki ortada cenaze var. Futbolcular uyumsuz, oynayamıyor, her şeyi denedik olmuyor demek doğru değil. Hiçbir karakter göstermiyor takımınız. 

Bakın bu Başakşehir sene başından beri aynı on biri zorluyor, maç maç üzerine koyarak bir bütünü geliştirmeye çalışıyor. Çok açık değil mi? Siz ne yapıyorsunuz? Yap boza çevirdiniz. En basiti geçen haftaki maçtan sonra üç dört oyuncu değiştirmek zorunda kaldınız. Her hafta aynı senaryo. Nasıl bir şeydir oynatmak istediğiniz futbol? Bir kere oynatın gösterin da! Mevcut malzeme ne şekil oynar, nedir bu takımın doğrusu? 


En acısı da sadece Onur ve Burak şu Başakşehir'de forma giyebilir. Her futbolcusu bire bir bizimkilerden donanımlı. En büyük farkları da beraber oynamayı biliyor olmaları. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap