SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ÖNCESİ KOLAY, SONRASI ZOR MAÇTI

ÖNCESİ KOLAY, SONRASI ZOR MAÇTI

16 Aralık 2017 Cumartesi - 22:39








İddia ederim ki bu sezon Trabzon’a gelen ve ilk yarıyı en kötü oynayan takım Bursaspor’du. Futbol adına iki takımın da ilk yarıda sahaya yansıttığı bir şey yoktu.

Rıza hocanın oyun tertibine bakıldığında üçlü blok defansıyla oynayan Bursaspor karşısında N’Doye’nin çizgide kalması, Burak’ın yalnızlığı ve Trabzonspor’un ataklarında geri dönüşlerin yavaş olması oyunun şeklini değiştirmişken N’doye’nin oyuna sağladığı katkıyı ilk yarıda göremedim.

Hiç değilse ikinci yarıya Rodallega ile başlamak yerinde bir karar olurdu ama tabii ki karar Rıza hocanındı. İlk yarı Trabzonspor oyunu rakip alana yıkmakta zorlanırken maça ağırlığını tam olarak koyamadı. Trabzonspor karşısında Bursaspor’un iyi görünmesi gerekirken bunda da konuk takım başarılı olamadı.

İlk yarıda topu biraz daha çabuk oyuna sokabilseydik oyundaki dengeyi kurma aşamasında daha farklı bir mücadele içerisinde görünebilirdik. İşte kötü oynadığı anları yaşarken bir anda Yusuf’un mükemmel golüyle golü bulan Trabzonspor, her geçen dakika yavaş yavaş iyi işler yapma gayretinde mücadele ederken rakip Bursa da risk alıp oyun kurgusunu değiştirdi.

Maçın akışına bakıldığında her iki takım da gol bulabilecek pozisyonlar üretmeye başladı. Bursaspor son 30 dakikada tehlikeli gelerek oyunda ağırlığını hissettirmişken futbolda şans faktörü vardır. Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz’la iki pozisyonu gole çeviremedik.


Son dakikalar sıkıntılı geçse de hala aklım hakemin vermediği penaltıda kalmıştır. Topun yönü değişmeseydi diyecek bir şeyimiz yoktu. Ah bu pozisyon Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Galatasaray maçında olsaydı Türkiye yıkılmıştı. Lobimiz eksik diyelim ve geçelim.

Zorlu bir maçtı. Rakibe pozisyonlar verdik, biz de kaçırdık. Önemli olan kazanmaktı, en azından fikstürdeki motivasyonu yakaladık. Kısacası bu maç, öncesi kolay, sonrası zor maçtı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap