SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ODALARIN SEÇİM SINAVI

ODALARIN SEÇİM SINAVI

03 Nisan 2018 Salı - 07:00








Siyasetten sonra, sivil toplumun en önemli kurumları olan meslek odaları ve birlikler gelir. Siyasi seçimler kadar olmasa da özelde kendi içlerinde en az siyaset kadar mücadeleci ve ciddi seçimlere sahne olurlar. Bir farkla siyaset kadar keskin değil daha gelenekçi geçerler. Genelde mevcut yönetimlerle güven tazelenerek devam edilir. Değişim ya da birden fazla adayın yarışması nadirdir...

Giresun’da geçtiğimiz hafta ve bu hafta devam edecek oda seçimleriyle epey meşgul oldu. Doğrudan üyeler dışında vatandaşı pek ilgilendirmese de yapılan seçim çalışmalarında herkese hitap edilir, ziyaretler ve gazete haberleri gibi propaganda çalışmaları herkesi kapsayacak şekilde sürdürülür.

Giresun’un en önemli odalarından Ticaret ve Sanayi Odası hafta sonu yaptığı seçimlerle mevcut Başkan Hasan Çakırmelikoğlu ile yola etme kararı aldı. Hem iş hayatı hem oda başkanlığı görevlerinde başarılı bir grafik izleyen ve her kesimin desteğini arkasına alan Çakırmelikoğlu, rakipsiz girdiği seçimle yola devam dedi.

Yine Giresun’un en önemli odaları Ticaret Borsası bugün seçime gidiyor. Giresun Esnaf Odası da seçim heyecanını bugünlerde yaşayacak. Borsa da birden fazla adayla heyecanlı ve çekişmeli bir seçim geçeceğe benziyor. Borsa’nın en güçlü adayı bir önceki dönemin Meclis Başkanı Harun Aydın, oldukça iddialı ve seçim öncesi gerek borsa içinde gerekse basın anlamında ciddi bir çalışma yürüttü. İşini ciddiye aldı ve iyi hazırlandı. Kazanması durumunda bu ciddiyetinin devam edeceğini düşünüyor ve gerek Borsa’ya gerekse Giresun’a değer katacağına inanıyorum.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda oda seçimleri devam ediyor. Kahveciler ve otelciler Odası Başkanı’nın güven tazelediği seçimlerde birçok oda başkanı yola devam dedi. Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı seçimlerinde de Ali Kara’nın güven tazeleyerek yola devam etmesi büyük olasılık. Sayın Kara, aday çıktığı sürece değişim mümkün gözükmüyor.


Giresun Şoförler Odası seçimleri Cumartesi günü yapıldı. Mevcut Başkan Ali Çeltik, doğru yönettiği seçim sürecinde karşısına çıkan iki adaya rağmen güven tazeledi...

Bulancak’ta yapılan oda seçimlerinde ise mevcutlar yerini korudu. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Murat Cürgül, Şoförler Odası Mustafa Aydın’la devam dedi. Ticaret Odası Seçimlerinde de Ali Fatoğlu rakipsiz yola devam ediyor.

Sonuçta tüm bu odalar ve başkanları önemli işlere imza atarak, sivil toplumun mihenk taşlarıdır. Kazananları tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Elbette bu görevlere talip olan insanlarda önemli ve değerli insanlar. Onlarda topluma hizmet için yola çıktılar. Ama önemli olan bulundukları mevkilerde de aynı anlayışla yollarına devam etmeleridir. Belki gelecek dönem/dönemlerde bu görevler önlerine gelebilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap