SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ODA VE BORSALARDA SEÇİM ATEŞİ

ODA VE BORSALARDA SEÇİM ATEŞİ

02 Nisan 2018 Pazartesi - 07:00








Türkiye'deki 81 ilde faaliyet gösteren 365 oda ve borsanın meclis üyeleri, komiteler ve yönetim kurulu başkanlarının belirleneceği seçimler hızlandı. Nisan ayı boyunca devam edecek seçimler iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. İlk aşamada oda ve borsaların meclis üyeleri ve komiteler belirlenecek, ikinci aşamada ise oda ve borsa meclisleri 4 yıl için yönetim kurulu başkanlarını seçecekler. Ayrıca TOBB delegeleri ve disiplin kurulu da belirlenecek. Oda ve borsalarda seçim sürecinin tamamlanmasının ardından mayıs ayında TOBB Genel Kurulu yapılacak. TOBB yönetim kurulu başkan ve üyelerinin belirleneceği genel kurulda, ilgili delegelerce kendi aralarından dört yıl için ve her biri 30 üyeden oluşan ticaret ve sanayi odası konseyi, ticaret odası konseyi, sanayi odası konseyi, deniz ticaret odası konseyi ve borsa konseyi olmak üzere beş ayrı konsey seçilecek. Her konsey, kendi üyeleri arasından 4 yıl için bir başkan ve bir başkan yardımcısı belirleyecek.

Seçim yapan odalar seçim süreçlerine uygun olarak yetki ve sorumluluklarını üyelerinin faaliyetlerini kolaylaştırmak ve kentin gelişimine katkı yapmak yönünde çalışmalarını gerçekleştirecek. Ayrıca ticari ve sanayi girişimlerine destek vererek üyelerin ticari ve ekonomik hayatlarını iyileştirip faaliyet gösterdikleri yere katma değer sağlamak odaların en önemli görev ve sorumluluğudur. Bu yönde eğitim ve seminerler düzenlemek, projeler yapmak, mevcut projeleri hayata geçirmek, yurtiçi ve yurtdışında fuar stantları açmak, fuar ve gezi organizasyonları yapmak, firmalara sermaye ve fon sağlayan kredi garanti fonu ve diğer kredi kuruluşları ile ilişkiler kurarak ortaklık ve nitelikli yatırım faaliyetlerini gerçekleştirmek gibi sorumlulukları da vardır. Bu seçim sürecine girmiş olan ilimiz Ordu.

Ordu’nun geleceğe hazırlanması ve yatırımların büyümesinde tüccar ve sanayicilerimizin önemli fonksiyonları vardır. Bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası tüccarımızın ve sanayicilerimizin yanında olması gerekiyor. Yapılan tüm faaliyetlerde üyelerin fikirleri alınarak icraatlarda üye temsilcileriyle istişare yapılmalıdır. Bu yönde yapılacak tüm girişimler ve yatırımlar Ordu'nun marka kenti olmasına katkı sağlayacaktır. Ordu’nun marka kent olabilmesi için Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın başta belediye olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapması, kentin sağlıklı büyümesi ve gelişmesine fırsat yaratacaktır.

Yatırımcı ve iş adamlarının rasyonel anlamda uzun vadede yapacağı şey, nitelikli yatırım yaparak kentin geleceğinde insanların mutlu hayat sürdürebilmelerine katkı yapmaktır.

Yatırımların kent gelişiminde daha etkili olması için daha iyi sistemler kurmak mümkündür. Bu da orta vadede odaların öncülüğünde tecrübeli ve yetenekli kadrolarla yapılabilir. Bu da icraatta birlik tasarlayabilme gücünden ve ortak akıl oluşturmadan geçer. Ortak akıl noktasında buluşmak, tüm girişim ve çalışmaların hedefe ulaştırılmasını kolaylaştırmak en büyük hedefimiz olmalıdır.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap