SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > O polis renklendirilen mi?

O polis renklendirilen mi?

25 Aralık 2018 Salı - 09:53








Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin şehit edilmesi unutulup gitti mi? Birçoğunuza göre öyle olabilir!

Ama hiç de öyle değil.

Olayın ardından yazdığım “Altuğ müdür öldürüldü mü?” başlıklı yazı, ulusal yazılı ve görsel medyada ses getirmiş, ekranlarda tartışılmıştı.

O yazıda;

“Bu kadar kolay mı? 8 km öteye tayini olmayınca müdürü öldürdü demek hangi vicdana sığar? Buna kim inanır? Bu hain saldırı kesinlikle iyice soruşturulmalıdır” diyerek “İşkence Raporu” adlı Twitter paylaşımını gündeme getirmiş, 31 Mayıs 2018 tarihinde o hesaptan yapılan  “Öğretmen N.B’ye Rize Emniyet Müdürlüğü’nde işkence yapılmasından sorumlu amirler: Erdoğan Bektaş-Rize Valisi, Önder Kemal Sekücü-Cumhuriyet Başsavcısı, Altuğ Verdi-Rize İl Emniyet Müdürü” ifadelerinin yer aldığı o paylaşımı göstermiştim.


İşte o paylaşım...

 

Daha önce FETÖ’ye yakın paylaşımlar da yapan, mahkeme kararıyla erişime engellenen “İşkence Raporu” adlı hesabın müdür Altuğ Verdi’yi hedef gösteren paylaşım yapmasının çok dikkat çekici olduğunu belirtmiş, aynı Twitter hesabının aynı gün “Türkiye’nin gizli işkence merkezleri dünya medyasında manşetlerde” başlığıyla FETÖ’ye yakın Correctiv haberini paylaştığını anlatmıştım.

İşte o paylaşım...


Şehit Verdi’nin öldürüldüğü günle ilgili çok önemli bir ayrıntı vardı...

“Bu da mı tesadüf” denecek şekilde onun da altını önemle çizmiştim.

Neydi o tesadüf;

Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, 15 Temmuz’da FETÖ’ye direnen hatta polisleri örgütleyenlerden biriydi. O akşam Altuğ Verdi, İstanbul’u ele geçirmek için tanklar ve askeri araçlarla sokaklarda kan döken FETÖ’cülerin karşısına çıktı. Ana cadde üzerindeki karakola ateş açan FETÖ’cülere aynı şekilde karşılık verildi.


Darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçti.

İstanbul’da bir dava sonuçlandırıldı. Çengelköy darbe girişimi davasında, “anayasayı ihlal” suçundan 26 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 8 sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Çengelköy’ü 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü darbecilerden alan kimdi?

Altuğ müdür.

Aylar önce FETÖ’ye yakın hesaplar tarafından hedef gösterilip şehit edilen kimdi?


Altuğ müdür.

O hainlerin ceza almasını kim sağladı?

Altuğ müdür.

Peki kim ne zaman şehit edildi?

Çengelköy darbe girişimi davasında sanıklara müebbetler verildikten 24 saat sonra...


Sevgili okurlar;

Rize Emniyet Müdürü’nün bir ilçede görev yapan bir trafik polisi tarafından 8 km öteye tayini gerçekleşmediği için öldürüldüğüne beni kimse inandıramaz. Bu hain cinayetin bütün detayları irdelenmeli.

Altuğ müdürü o polis öldürdü.

Ama asıl soru:

Kim öldürttü, diye seslenmiştim yazımda.

Seslenirken 19 Aralık 2019’da Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un başkentte katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesini de gündeme getirirken “Öldüren kimdi?” diye sormuştum.

Çünkü öldüren hiçbir örgütle resmi bağlantısı görülmeyen fakat daha sonra FETÖ ile bağlantısı tespit edilen Ankara Çevik Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş’tı. 

Peki Karlov’un öldürülmesine ilişkin iddianamede ne yazmıştı?

FETÖ mensupları, cinayetin işlendiği serginin açılış tarihinin, Moskova’da Türkiye, Rusya ve İran’ın katılacağı Suriye konulu toplantıdan bir gün önce olan 19 Aralık 2016’ya alınması için çaba gösterdi!

Karlov’u öldüren polis FETÖ’nün “Uyuyan hücre elemanı” çıktı.

Diyeceğim şu ki;

Altuğ müdürün bir trafik polisi tarafından öldürülmesine “tayin cinneti” diye inanmak mümkün değil.

Güvenlik güçlerimiz ve yargımız yüreklerimizi yakan bu olayı burada bırakmayacak, araştırıp mutlaka aydınlığa kavuşturacaktır.

***

İşte o gün bunları yazmıştım. Bu yazımın ardından burun kıvırıp “Bu da mı FETÖ, yapma be Osman Bey” diyenleri yaşamıştım.

Peki ne oldu?

Bugün gazetemizde de yer aldığı gibi “FETÖ ŞÜPHESİ” haberleri gündeme bomba gibi düştü.

Gelin soruşturmada gelinen son noktayı okuyalım.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi şehit eden trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edildi. Sarıcaoğlu’nun ‘Garson’ kod adlı gizli tanığın verdiği SD karttan çıkan FETÖ’nün emniyet fişleme listesinde ‘daha önce örgütün sohbetlerine katılmış ancak daha sonra irtibatını kesmiş kişiler’ kategorisinde yer aldığı ortaya çıktı.

Emniyet istihbaratın açık kaynak çalışmasında ise FETÖ trol çetesinin sosyal medyada, ‘örgüt üyelerine işkence yapılıyor’ yalanıyla Rize İl Emniyet Müdürü Verdi’yi hedef gösterdiği belirlendi.

FETÖ şüphesi üzerine oluşturulan özel ekip, saldırgan polisin yakınlarının ifadelerine başvurup zanlının örgüt içinde temaslarını, bağlantılarını ve telefon irtibatlarını incelemeye aldı.

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u öldüren Mert Mevlüt Altıntaş’ın da fişleme listesinde aynı kategoride yer aldığı tespit edilerek FETÖ tarafından renklendirilip “Nurettin Yıldız Grubu”na bağlı “Sosyal Doku Ankara Gönüllüleri Grubu”na sızdırıldığı belirlenmişti. Zanlı trafik polisinin FETÖ tarafından gizlemek maksadıyla renklendirilip renklendirilmediği inceleniyor.

***

Sevgili okurlar, Türkiye’de çok ama çok dikkatli olunması gereken bir süreçten geçiliyor.

Hiç kuşkusuz bütün bu olaylar karşısında gerek güvenlik güçlerimiz gerekse yargımız en doğru kararları verecektir.

Ama bir trafik polisinin 8 km’lik mesafe tayini için emniyet müdürüne makamında kurşun yağdırmasına hemen “CİNNET” diyerek geçmemek gerekiyor.

Bekleyip görmek lazım.

Bizler de soruşturmanın sonucunu bekliyoruz.

Bakalım neler olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap