SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > O MEŞUM 15 TEMMUZ GECESİ

O MEŞUM 15 TEMMUZ GECESİ

14 Temmuz 2018 Cumartesi - 11:43








O meşum (uğursuz) gecenin üzerinden tam tamına iki yıl geçti. Böylesine bir geceyi anlatmak hakikaten zor. Kelimeler yetersiz kalıyor. Evet, yüreğimizi ağzımıza getiren, uykumuzu kaçıran, çoluk çocuk bizleri sokaklara, meydanlara döken, sabaha kadar bize nefes aldırmayan o korkunç 15 Temmuz gecesi...

HER ROLE BÜRÜNDÜLER

Yüz yıl düşünsek aklımızın ucundan geçmeyecek çok hain darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. Bizi en çok kahreden, üzüntülere gark eden durum ise bize ihanet edenlerin bizzat içimizden birileri olması. Onlar; birlikte gezdiğimiz, yemek yediğimiz eğlendiğimiz, güldüğümüz kapı komşularımızdı. Hatta yıllarca halisane niyetlerle İslâm uğruna yardım ettiğimiz, kolladığımız her türlü maddi ve manevi desteği verdiğimiz insanlardı. Dini değerleri kullanmaları, halis-muhlis Müslüman görüntüsü vermeleri bizi aldatan en büyük kozlarıydı.

SURETİ HAKTAN GÖRÜNDÜLER

Yıllarca devletin ve toplumun içine sinsice çöreklenmiş ve kendisini her alanda ustaca kamufle etmiş FETÖ’nün iç yüzünü görmek gerçekten çok zordu. Çünkü sureti haktan görünüp tümüyle kendilerini gizlediler. Arka planda ne yaptıklarını bilmemiz mümkün değildi. En usta casusların, en mahir ajanların bile yapamadığını yapıp yıllarca her role büründüler. Her türlü hileyi hurdayı yaparak devlete sızdılar. Sınav sorularının çalınmasından, masum insanlara iftira atarak ayak kaydırma oyunlarına, sahte ihbar mektupları, kumpas davalarına kadar aklınıza gelebilecek her çeşit üçkağıdı ustalıkla yaptılar. Ve bu süreçte de hep sureti haktan göründüler. Kafamızda birtakım şüpheler oluşsa da hep inandık ya da hep inanmak istedik onlara... Çünkü en büyük kozu kullanıyorlardı, yüce dinimiz İslâm’ı...


PAMUK İPLİĞİ GİBİ ÇÖZÜLDÜ HER ŞEY

Her şeyin farkına tam anlamıyla farkına varmak ne yazık ki, 15 Temmuz gecesi mümkün olabildi. O zaman anladık ak koyunla kara koyunu... Her şey pamuk ipliği gibi çözülmeye başladı. Bütün pislikleri, bütün suçları bir bir ortalığa serildi. Meğer ne kötülükler, ne ihanetler yapmışlar bu güzel vatana... Ekmeğini yedikleri, suyunu içtikleri bizlere, bir hiç uğruna neler yapmışlar meğer. Ve 15 Temmuz’dan sonra, her geçen gün ne büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldığımızı daha iyi anladık. Devletimiz ve hükümetimiz gerçekten de FETÖ ihanet şebekesine karşı büyük bir mücadele ortaya koydu. Bu mücadelede sürecin ciddiyetinden ötürü birtakım haksızlıklar, hukuksuzluklar da yaşanmadı değil. Zira süratli karar alıp, hızla uygulamaya koymak gerekliydi. Birtakım haksızlıklara rağmen hem yurt içinde hem de yurt dışında FETÖ ile mücadelede çok iyi bir sınav verildi. En son Azerbaycan ve Ukrayna’da MİT tarafından yakalanarak yurda getirilen İsa Özdemir ve Salih Zeki Yiğit buna en güzel örnektir. Dolayısıyla bize de devletimizin FETÖ’ye karşı verdiği amansız mücadeleyi desteklemek düşer. Zira bu mücadelede rehavete düşmek en çok Türkiye’ye zarar verir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap