SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Nereden buldun?

Nereden buldun?

02 Kasım 2017 Perşembe - 07:49








Günümüzde bazı firmalar ve kişilerin aşırı lüks yaşantıları, Tv’lerde şımarık şımarık hareketleri, birbenbire zenginlemeleri, fakirlerin gözüne baka baka sağda solda boy göstermeleri, aralarında lüks yarışına girmeleri insanı tiksindiriyor. Nedir bu şımarıklık diyorsun...

Bazıları yatlarla, bazıları katlarla yarış yapıyorlar. Hadi kazandın tamam da şımarıklık, gösteriş nedir? Hiç mi düşünmezsiniz karşınızdakileri? 1999 yılında Zekeriya Temizel maliye bakanı idi. Nereden buldun diye bir kanun çıkaracaklardı. Ama başaramadılar. Aşırı baskı geldi. Temelleri sağlam atılamadı. Keşke o zaman çıksaydı.

Şu anda devletin topladığı vergi üç katını geçerdi. Devlet bütçesi de açık vermez, bölüşüm daha adil olabilirdi. Devlet sosyal sorumluluklarını çok daha iyi yapabilirdi. Devlet geçen ay MTV ve bankalarla ilgili vergi artışına gitti. Sonra MTV’de indirim yaptı. Keşke daha yapsaydı...

Onun karşılığında da bankaların oranını daha da yükseltseydi. Dünkü açıklanan rakamlara göre bütün bankalar 9 ayda 117,6 milyar kar etmiş. Geçen yılki toplam rakamı 9 ayda geçmişler. Cumhurbaşkanımız da faizleri düşürelim diye kendini yırtıyor. Biliyor ki, yatırımcının önünün açılmasının ana unsurlarından biri de düşük kredilerdir.

Ziraat Bankası, faizleri düşük tutuyor talimatla. Çünkü kamu bankası ve Reis öyle istedi. Ama özellerde durum öyle değil. Bence bunların da bir dizayn edilmesi gerekiyor. Nereden buldukları belli gibi. Kredi faizi %50 artmış. Vatandaş mecburen alıyor. Devletten alacağı olup parasını alamayıp çekini ödemek için kredi almak zorunda olanların oranı da az değil hani.


Rantiye gruplarıyla organize olup, hükümeti köşeye sıkıştırıp, siyasi krizler çıkarıp faizleri yükseltmek isteyenlerin katkıları da çok fazla. Hükümet, çok defa düşürün diye toplantı yaptı ama olmuyor. O zaman anlayacakları dilden mi konuşmak gerekiyor acaba? Nereden bulup ne yaptıklarını sormak lazım. Hele şu inşaat firmalarına...

Ya da 2, 2.5 milyonlara daire alanlara... İstanbul ve Ankara’da konut fiyatlarına şaştım kaldım. Milyonlardan kapı açılıyor zenginlere ve zengin bürokratlara... Şunlara da bir sorsak diyorum: Nereden buldun? Ne yaptın? Neler çıkar altından neler! Millet zevkten dört köşe olur inanın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap