SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Neden Ömer Hakan Usta?

Neden Ömer Hakan Usta?

13 Aralık 2017 Çarşamba - 08:00








Bu şehirde yaşayan bir vatandaş olarak, gazetecilerin omuzlarında her zaman toplum adına toplum öğretmenliği gibi bir yükün olduğu bilinci ile, yakın zamanda yapılacak olan Trabzon Şoförler Odası Genel Kurulu’nun Trabzon için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Hele ki dünden bugünlere gelindiğinde neler yaşandığını hesaba katınca...

Her geçen yıl da bir önceki yılı aratır olmuşken çoğalan nüfus bir yanda, Trabzon’un coğrafi konumu bir yanda, acil yapılması gereken yatırımların hayata geçirilmesi gerekliliği bir yanda, Trabzon’un kanayan yarası trafik sorunu da bir yanda iken;

Gelin görün ki!

Her odanın önemi büyüktür. Büyük olmasına büyüktür de; 1600 üyeli Trabzon Şoförler Odası’nın önemi daha da büyüktür!

Şoför esnafının sorunları öylesine üst üste gelmiştir ki! Yeni bir yapılanmanın zorunluluğu kendini ivedilikle hissettirir olmuştur. Bu gerçeği Büyükşehir Belediyesi de görmüştür.


Şoför esnafını hak ettiği kazanımlarla buluşturma noktasında, bugüne dek vaatlerden başka şoför esnafının önünde sorunlarından, dertlerinden başka bir şey olmamıştır.

Şoför esnafı mutsuzdur. Her biri ‘Bir soru sor, bin ah işit’ misali gibi bir arayış içindedir. Şoför mutlu ise canlarını emanet ettikleri Trabzon halkıda mutludur. Bu yüzden Ömer Hakan Usta toplumda karşılık bulmuştur.

***

VAR MIDIR?

Şoför esnafının kendisi, oğlu, kızı, yeğeni evlenmeyecek mi? Düğün yapmayacak mı?


Var mı bir düğün salonu?

Her şoför esnafının mutlaka icra idi, kaza idi mahkemelerde işleri olacaktır. Var mıdır odanın kendi şoförünü savunacak bir hukuk bürosu?

Şoför esnafı her yıl sigorta acentelerinin kapısında farklı ücretlerin kıskacında kasko sigorta yaptırır. Var mı odanın kendisine ait sigortası acentesi?

Şoför esnafının her insan gibi olmazsa olmazı çocuklarının eğitimidir. Her şoför aynı kazanamayacağı için çocuklarının eğitimine karşılıksız burs verecek bir çalışma var mıdır?

Şoför esnafı günün yorgunluğunu esnaf arkadaşları ile yapacak olduğu sohbetlerle, veya izinli olduğu günlerde gidip beraberce oturup sorunlarını tartışacağı oturup dinleneceği bir yer var mıdır, bir üye lokali?


Şoför esnafının aracı biyonik değil ki! Araç bozulacak tamir olacak nereye gidecek o ustadan bu ustaya talim mi edecek. Var mı bir servis bakım istasyonu?

Şoför esnafının aracı su yakmıyor. Bazen mazot almaya dahi parası olmayacaktır. Var mı ek ücret ödemeden kendilerine ait bir akaryakıt istasyonu?

Allah göstermesin kazası var belası var, şoför esnafının aracı kaza yapsa kar kış kıyamet yolda dağda kalsa; var mı anında müdahale edecek odanın kendisine ait bir çekicisi?

Şoför esnafının hastası olacaktır. Hiç değilse 2-3 hastanede hemen yatacak olduğu oda tarafından donatılmış özel odaları var mıdır?

Esnafa gecenin 3-4’de hastası için kan lazımdır. Var mı odanın bir çalışması, 24 saat hizmet veren bir bürosu?


Şoför esnafının cenazesi olacaktır. Anında bu hizmetleri sunan odaya ait var mıdır bir cenaze aracı?

Bu hizmetlerin olmazsa olmaz olduğu bunca yıl nasıl göz ardı edilmiştir. Belediye başkanlarımıza düşen görevler yok muydu? Türkiye Şoförler Konfederasyonu’nun resmi evrakına muhalefet neyin nesidir?

Şimdi iş başında olan yönetim yapamadık ama bizi seçin söz şimdi bizde yaparız mı diyecekler!!! Şoför esnafı sormayacak mı tabi ki soracaktır!

Daha önceleri neredeydiniz beyler...

***


Bunlardan ötürüdür ki! Şoför esnafı için gerekli olan kazanımların bir an önce hayata geçirmek için sahneye çıkan Ömer Hakan Usta yapar mı? Yapar noktasında birleşen esnafın yüzdesi hayli yüksektir!

Trabzon Şoförler Cemiyeti Oda Başkanlığı’nda 12 yıl oda sekreterliği, toplamında tam 19 yıl görev yapan, donanımın bilginin ister istemez bu kulvarda efendisi olan Ömer Hakan Usta’ya var mıdır bu tecrübede yakın olabilen bir arkadaş?

***

Siyasi bir olay değildir olmamalıdır da! Kazanan başkan Trabzon’un hepimizin başkanıdır. Mantığını ön planda tutan Trabzon Esnaf Odaları Başkanı Metin Kara’nın bu yaklaşımı da toplumda takdirle karşılanırken her şeyin şeffaf olduğu da ortada iken en doğru kararı tabi ki şoför esnafı verecektir.

Eğer şoför esnafı adına Ömer Hakan Usta esnaf mutsuzsa benim mutluluğumun ne önemi var diyebiliyorsa, Trabzon’un şoför odası seçimine damgasını vurmuştur.

Kazanan Trabzon olsun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap